(VIDEO) HAOS U HRVATSKOJ: Jako nevreme u Šibeniku, bujice nosile sve pred sobom!
Foto: Prinskrin Yt

Poplave na primorju

(VIDEO) HAOS U HRVATSKOJ: Jako nevreme u Šibeniku, bujice nosile sve pred sobom!

Hrvatska -
Ne mogu u ovom trenutku da kažem koliko smo poziva za intervencije primili, svake sekunde nam zvone telefoni, kažu u Županijskom centru 112

ŠIBENIK - Jako nevreme zahvatilo je sinoć Šibenik i okolinu, a podivljale bujice nosile su sve pred sobom. Jak nelet vode razrovao je i makadamsku ulicu u centru grada.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Voda je potkopala teške kamene kocke koje su jutros osvanule razbacane svuda po gradu.

Bujica je nosila sve pred sobom, niz Goricu su tekli slapovi, u Zatonu se voda na rivi popela na 30 centimetara, a poplavljeniu su bili i Dolac i Baldekin. Na sreću, niko nije stradao, prenosi šibenik.in.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Ne mogu u ovom trenutku da kažem koliko smo poziva za intervencije primili, svake sekunde nam zvone telefoni, najviše zbog ispumpavanja podruma", kažu u Županijskom centru 112.

Bez struje su naselje Žaborić, područje Danila do Perkovića, u Vodicama je deo potrošača namerno isključen zbog visoke vode, otok je Kaprije bez struje još od sinoć u 18 sati.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Celi dan se mučimo po terenu, kako gde udari munja dođe do prekida mreže, dajemo sve od sebe pa poručujemo građanima da imaju razumijevanja", kažu u Elektri.

Nivo štete još nije utvrđen. Srećom, kiša je danas malo popustila, pa je situacija u potpunosti pod kontrolom. Ipak i dalje je na snazi preporuka da se voda sa česme prokuvava i taloži pre upotrebe.

http://www.youtube.com/watch?v=5bXYc3XTdAU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja