OREŠKOVIĆ OPTIMISTA: Za tri do šest meseci videće se pozitivni rezultati ove vlade
Foto: Reuters

Obećanje

OREŠKOVIĆ OPTIMISTA: Za tri do šest meseci videće se pozitivni rezultati ove vlade

Hrvatska -

Hrvatski premijer poručio je u danas u intervjuu za Media servis da prevremenih parlamentarnih izbora neće biti.

Govoreći o očekivanjima građana i porukama opozicije koja je spremna za vanredne izbore, Orešković je izrazio uverenje da će za tri do šest meseci biti vidljivi pozitivni rezultati.

"Svima nam je jasno da građani očekuju rezultate, da smo obećali reforme i da ćemo ih provesti. Uveren sam da će građani za kvartal, dva videti pozitivne signale", rekao je Orešković poručivši da neće biti ništa od prevremenih izbora.

Što se tiče prolećne prognoze Evropske komisije koja je blago snizila procenu rasta hrvatske ekonomije u ovoj godini na 1,8 odsto, s 2,1 odsto kako je bilo zimus, hrvatski premijer odgovara kako smatra da će rast biti bolji.

Tihomir Orešković, Foto: AP
Tihomir Orešković, Foto: AP

"Veliki sam optimista, naša prognoza je 2 odsto rasta", rekao je i ponovio da će najavljene reforme biti "teške, ali fer".

Juče je bio Svetski dan slobode medija, a novinari su protestvovali ispred Ministarstva kulture nezadovoljni radom ministra Zlatka Hasanbegovića, za koga Orešković kaže da dobro radi svoj posao i odbacuje primedbe da vlada guši slobodu medija.

"Apsolutno ne. Gledam to na vlastitoj koži. Ovih dana kad stignem da čitam novine, vidim da mediji, barem ja imam taj osećaj, imaju potpunu slobodu. Malo se zezaju i ne vidim da išta koči tu slobodu", naveo je Orešković.

Hrvastki premijer je potvrdio da će najverojatnije otići na komemoraciju žrtvama u Bleibugu gde, rekao je, još nikada nije bio.

"Još nisam odlučio, ali mislim da ću otići. Bio sam u Jasenovcu i meni je to bio prvi put, takođe mislim da bih voleo da odem u Bleiburg, da vidim i odam počast onima koji su isto tamo izgubili svoje živote", rekao je.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track