KAPETAN DRAGAN POČEO ODBRANU: Ovaj proces je montiran iz šovinističkih pobuda
Foto: Youtube printscreen

KAPETAN DRAGAN POČEO ODBRANU: Ovaj proces je montiran iz šovinističkih pobuda

Hrvatska -

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, jutros je u Splitu izneo svoju odbranu na kraju suđenja za ratni zločin i istakao da je nevin a da je proces protiv njega montiran iz, kako je naveo, šovinističkih pobuda.

"Ovo nema veze s ratnim zločinom, ovo je opresivni fašistički progon nad Srbima...", rekao je Vasiljković.

Na to je reagovao sudija Damir Romac upozorivši Vasiljkovića d ne vređa.

"Kada bi isključili fašizaciju Hrvatske, ovog procesa ne bi bilo", nastavio je dalje kapetan Dragan.

Inače, Vasiljković je optužen po tri tačke za radni zločin počinjen početkom rata u Hrvatskoj. Prva se odnosi na zlostavljanje zarobljenika u Kninu.

"Ta točka je smejurija. Ratni zločin pre rata. Meni je to nejasno, a i pravnicima. Nikada nisam imao nikakve veze sa zatvorom, niti kontakt sa zatvorenicima. Te njihove priče ne mogu se ničim potvrditi", kazao je Vasiljković, preneo je Index.hr.

Po drugoj tački Vasiljkovića terete za smrt dva hrvatska vojnika nepoznatog identiteta, na šta je on rekao da to ne bi da komentariše.

"Čovek vam je dao tri izjave koje veze s vezom nemaju. To su takve budalaštine. Tog čoveka u životu nisam vidio, a ja sam na osnovu njegovog iskaza 12 godina u zatvoru. Nigde toga u praksi zapadnog sveta nema. I Alojzije Stepinac je bio u kućnom pritvoru. Ukrali ste mi 12 godina života, a novi dokaz je za malu decu", rekao je Vasiljković.

Treća tačka optužnice odnosi se na napad na Glinu, a Vasiljkovića terete da je komandovao napadom JNA.

"Veća je šansa da sam komandovao Gotovinom nego s JNA. Pa JNA me mrzela više nego vas. Ja sam Glinu napustio 27. jula u 14 sati, a crkva je srušena 30. septembra. Komično je to što piše. Ispod svakog nivoa. Skandalozno", kazao je Vasiljković, preneo je ovaj portal.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivno! Jelena je ubijena dan ranije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track