OGORČENI RODITELJI BLOKIRALI ŠKOLU U ZAGREBU POSLE PUCNJAVE: Meci su još na ulici! Zamalo da nam decu vrate u belim sanducima! DANAS PROTEST! (VIDEO, FOTO)
Foto: Čitalac 24sata.hr

NAPETO

OGORČENI RODITELJI BLOKIRALI ŠKOLU U ZAGREBU POSLE PUCNJAVE: Meci su još na ulici! Zamalo da nam decu vrate u belim sanducima! DANAS PROTEST! (VIDEO, FOTO)

Hrvatska -

Roditelji u Vukomercu, zagrebačkom naselju, blokirali su danas školu zbog jučerašnje pucnjave, a Hrvoje Sabljo, otac troje đaka vukomerečke škole kaže da su decu poslali kućama.

"Mi se bojimo za bezbednost naše dece, pričali smo s direktorom, koji kaže da je nemoćan, da ne može da garantuje bezbednost niti da donese odluku o neodržavanju nastave", kaže Sabljo i dodaje da stanovnici Vukomerca već 50 godina trpe teror zbog sukoba dve porodice.

"Moju decu su zlostavljali u školi. Ovo je kap koja je prelila čašu, tražićemo da se ta porodica iseli jer mislimo da ne žive u privatnom prostoru, već u prostorijama svog udruženja", navodi taj zabrinuti otac.

Roditelji su najavili i protest u 17.15 u dvorištu škole, na kom će tražiti hitnu intervenciju institucija. Kažu da žele da im deca mirno idu u školu, bez straha da će biti upucana.

foto: Čitalac 24sata.hr

Direktor kaže da škola nije blokirana, već radi normalno. Ipak, priznaje da mnogi roditeji nisu danas pustili na nastavu.

Podsećamo, sinoć oko 19 sati dve porodice su imale vatreni okršaj u ovom delu Zagreba. Ispaljeno je oko 30 metaka i pogođeno sedam automobila.

Ogorčeni roditelji i stanovnici Vukomerca javljaju se i na društvenim mrežama i izražavaju svoje nezadovoljstvo situacijom. Evo statusa koji je jedna majka postavila na svom profilu na Fejsbuku, koju prenosimo u celosi i originalu:

"Poštovani g. Bandić i članovi ureda,

Upravo čitam da ste posjetili moj kvart. Jako mi je žao što nisam imala priliku vidjeti Vas i ispričati Vam kako sam provela večer.

Pa dopustite mi ukratko. Šetamo se muž i ja s našim 9 mjesečnim sinom po kvartu kada nas prvi put umalo pregazi automobil vozeći barem 70km/h u školskoj zoni. Maknemo se mi i pričekamo kada prolazi drugi vozeći 100km/h istim ti zavojem. Tu je već Božja ruka nekoliko puta intervenirala i spasila 4 (ne uključujući nas) osobe da završe pod kotačima tih automobila. Vidno pod šokom jer su u to vrijeme igralište i parkić bili puni djece okrenemo se u suprotnom smjeru i nazovemo policiju. Tijekom razgovora odjeknu pucnji. Ne 1, 30. Škola puna, igralište puno, parkić pun, terasa kafića pokraj kojeg smo stali puna. Dalje znate.

foto: Čitalac 24sata.hr

Ne očekujem od Vas da rješavate zločine - zato je policija tu, ali svejedno me nešto muči. Osjećam se suodgovorna ovom zločinu. Koriste li se sredstva od naših plaća (poreza i prireza) za financiranje ovih pojedinaca? Rade li oni pošteno - plaćaju taj isti spomenuti porez i prirez, zdravstveno, mirovinsko.

Znate ono ... načela uzajamnosti, solidarnosti i jednakosti. Jesmo li samo mi solidarni, a ti pojedinci jednaki. Jer ja se večeras ne osjećam jednaka, večeras se osjećam poražena. Gospodin na onoj terasi pokraj koje smo stali je upucan.

foto: Čitalac 24sata.hr

A metak smo mu kupili svi mi. Večer je predobro prošla kako je moglo biti.

Učili su me moji i tako ću učiti i ja svoje, a to je uvijek imati prijedlog rješenja: “Uvjet za sve povlastice (a prvenstveno ovdje mislim socijalne naknade, gradski stanovi) MORA biti nekažnjavanje.”

Stojim Vam na raspolaganju za sve dodatne detalje. Želim Vam laku noć.

S poštovanjem porezni i prirezni obveznik,

POŠALJITE I VI MAIL! DIGNITE TELEFON! OKUPIMO SE I RECIMO DA TO NIJE U REDU!

Djeca danas ne idu u školu, ali je vrijeme za odrasle."

foto: Čitalac 24sata.hr

Druga stanovnica Vukomereca stanovnica objavila je da meci i dalje leže na ulici: "Jutrošnja situacija ispred skole... Ogorceni i ljutiti roditelji. Tek pokoje djete...Napeta situacija, metci se jos nalaze po cesti. Policija je jos tu..Situacija je krajnje OZBILJNA! MOLIM sve roditelje, bake i djedove, stanovnike Trnave i Vukomerca pa i sire, DOĐITE DANAS u 17:15 ispred OŠ Vukomerec na mirni prosvjed za sigurnost nase djece!Treba reci STOP teroru, nasilju i krađama! PROBUDIMO SE!! Tri minute do zvona i izlaska djece iz skole se dogadjao uzas! Samo tri min je djelilo od toga da danas nemamo 20ak bijelih lijesova u skolskom dvoristu!!"

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Čitalac 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track