Najnovije vesti

SKANDALOZNA PRESUDA SANADERU: Smanjili mu kaznu zbog učešća u ratu, a bivši hrvatski premijer u uniformi proveo - POLA DANA
Foto: Beta 26.9.2017

sramota

SKANDALOZNA PRESUDA SANADERU: Smanjili mu kaznu zbog učešća u ratu, a bivši hrvatski premijer u uniformi proveo - POLA DANA

Hrvatska

Bivši premijer Ivo Sanader danas je konačno osuđen na dve i po godine zatvora u procesu u komu je bio optužen za ratno profiterstvo, a simptomatično je da je sudija Jasna Galešić kao jednu od olakšavajućih okolnosti navela to što je Sanader, između ostalog, “bio učesnik Domovinskog rata”.

Da stvar bude još apsurdnija, treba pomenuti kako je Sanader svojevremeno preko svog advokata Čede Prodanovića poručio da optužbu za ratno profiterstvo smatra uvredom jer on ima čin pukovnika HV-a.

Sanader je pristupio HDZ-u 1990. godine u Austriji, posle prvih izbora u Hrvatskoj posle proglašenja nezavisnosti.

Ubrzo se vraća u Hrvatsku pa je 1991. godine imenovan za intendanta HNK u Splitu, a njegov je mandat obeležen čistkom kadrova srpske nacionalnosti. Iste godine Sanader postaje pripadnik nečega pod nazivom Zbor hrvatskih umetnika Split, jedinice koja se kolokvijalno nazivala Art garda. Ali i toj umetničkoj jedinici u uniformi je proveo samo - pola dana.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...