DRAMA U SPLITU: Majka slučajno zatvorila bebu u autu, dok su ključevi ostali u detetovim rukama! Očajnički je tražila pomoć prolaznika!
Foto: Profimedia

nije obraćala pažnju

DRAMA U SPLITU: Majka slučajno zatvorila bebu u autu, dok su ključevi ostali u detetovim rukama! Očajnički je tražila pomoć prolaznika!

Hrvatska -

Drama koja se događala na raskrsnici u Splitu okončana je, srećom, bez ikakvih posledica opasnih po život. Prema pisanju portala Slobodna Dalmaciija, majka je nehotice ostavila bebu od godinu dana u automobilu, ali nije imala u vidu da su ključevi ostali u detetovoj ručici, pa se usled zatvaranja vrata, automobil automatski zaključao.

U tom trenutku shvatila je šta se dogodilo, odmah je odreagovala i zatražila pomoć prolaznika.

"Automobil je bio parkiran na zemljanoj površini kada sam videla da je mlada žena kraj njega počela da viče i doziva muškarca koji je prolazio. Pokazivala mu je u automobil u kojem je bilo dete. Shvatila sam da joj je beba ostala zaključana. Jadna majka izgledala je očajno", kaže gospođa prizor posmatrala sa prozora.

foto: Profimedia

Prolaznici su odmah pozvali vatrogasce i Hitnu pomoć, a nadležne službe došle su posle nekoliko minuta kako bi izvukli bebu na sigurno. Međutim, preduhitrio ih je jedan muškarac koji je već razbio staklo na vozilu, pa nije bilo ni potrebno da vatrogasci reaguju.

Iz policije su rekli da su primili dojavu o incidentu, ali za njihovom intervencijom nije bilo potrebe.

Dete je nakon što je izvučeno iz automobila odvedeno u bolnicu na preglede, ali je ustanovljeno da je sve u redu sa detetom.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track