BIO GRADONAČELNIK GOSPIĆA, A ZAVRŠIO KAO MAGACIONER U IRSKOJ: Drmao je političkom scenom, a sad će živeti u hostelu sa drugim radnicima
Foto: Printscreen Youtube TV Loki

preokret u karijeri

BIO GRADONAČELNIK GOSPIĆA, A ZAVRŠIO KAO MAGACIONER U IRSKOJ: Drmao je političkom scenom, a sad će živeti u hostelu sa drugim radnicima

Hrvatska -

Bivši gradonačelnik hrvatskog grada Gospić od juče živi i radi u Irskoj kao magacioner, pošto je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ-a.

Petar Krmpotić je posle duge političke karijere otišao da radi kao magacioner u Irsku, a svoj HDZ, čiji je odbornik, nije ni obavestio o odlasku, navodi Jutarnji list. Podsećaju da je Krmpotić bio sekretar Grada Gospića, predsednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsednik gradskog HDZ-a, ali i da je predsedavao Upravnim odborom Veleučilišta "Nikola Tesla".

Posle pobede na lokalnim izborima 2013. godine, postaje gospićki gradonačelnik, a četiri godine kasnije dobio mesto predsednika Kluba HDZ-a u Gradskom veću, što je formalno i danas.

Jutarnji list piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru u jednom mestu nedaleko od Dablina, ali da je u biografiji prećutao "sjajnu političku karijeru".

Imaće platu između 1.800 i 2.200 evra, koja s prekovremenim radom može iznositi i do 3.000 evra.

Živeće u hostelu s dvadesetak soba u kojem će kuhinju deliti s ostalim radnicima, među njima i jednim Ličaninom, za šta će platiti oko 700 evra.

Ne zna se ni šta će biti s njegovim odborničkim mandatom jer o odlasku, kako piše Jutarnji, formalno nije obavestio stranku.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube TV Loki)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track