KOKAINSKA MULA: Transrodna Brazilka doletela u Zagreb sa 117 kapsula droge u stomaku, da je samo jedna pukla NE BI PREŽIVELA
Foto: Shutterstock

uhvaćena na aerodromu

KOKAINSKA MULA: Transrodna Brazilka doletela u Zagreb sa 117 kapsula droge u stomaku, da je samo jedna pukla NE BI PREŽIVELA

Hrvatska -

Na zagrebačkom aerodromu u utorak je uhvaćena još jedan "gutač", kokainska "mula". Reč je o 45-godišnjem Brazilcu koji je progutao 117 kapsula sa 1,17 kg kokaina, ali je otkriven u zajedničkoj akciji carine i policije. On je u utorak stigao u na Aerodrom "Franjo Tuđman" letom iz Sao Paola preko Lisabona, navodi Jutarnji list.

kokain
foto: FOTO: PU zagrebačka

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, kod njega je pronađeno 240 grama kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tokom preduzimanja službenih mera i radnji na aerodromu.

Još dok je putovao iz Lisabona za Zagreb carinici i policajci su 45-godišnjeg Brazilca "markirali" kao potencijalnog sumnjivca. Iskusnim carinicima i policajcima za oko je zapeo njegov plan putovanja, a kad se 45-godišnjak, pošto je prošao kontrolu pasoša pojavio na carini sumnje su se potvrdile.

Kad je stavio žensku torbu kroz uređaj za rentgen odmah su uočili predmete podesne za krijumčarenje droge. Izdvojili su muškarca koji je zapravo više ličio na ženu jer je u postupku promene pola. Kapsule su završile u školjki posebnog wc-u koji upravo služi kako bi osobe koje u utrobi prenose krijumčarenu robu ispraznile sadržaj creva. Neugodan miris širio se prostorom, a Brazilac(ka) je zbunjeno gledala u policajce i carinike.

Shvatio je da je u bezizlaznoj situaciji, ali još uvek je bio dovoljno pribran i priseban da pristane u pratnji policije da ode u zagrebački KBC jer u slučaju da je pukla samo jedna kapsula verojatno ne bi preživeo. I na rtg snimci abdomena video se veći broj stranih tela u njegovom probavnom traktu.

kokain
foto: FOTO: PU zagrebačka

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca pa je dokazano da je u telu prenosio još 62 kapsule ispunjene kokainom. Posle dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podneta nadležnom državnom tužilšatvu.

Od maja ove godine ovo je prva "mula" koja je pala s kokainom na zagrebačkom aerodromu. Posle nekoliko višekratnih zaplena krijumčari su ga zaobilazili, ali su odlučili da se vrate. Mislili su da će promaći pažnji carinika i policajaca, ali su se prevarili.

Nakon što je nad njim završeno kriminalističko istraživanje 45-godišnji Brazilac predan je pritvorskom nadzorniku.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja