NOVI ZAHTEV MAKEDONIJE: Traže da Mađarska poništi odluku o azilu i vrati Gruevskog!
Foto: EPA / Georgi Licovski

ne odustaju

NOVI ZAHTEV MAKEDONIJE: Traže da Mađarska poništi odluku o azilu i vrati Gruevskog!

Severna Makedonija -

Vlada Makedonije očekuje da Madjarska opozove odluku o davanju azila odbeglom makedonskom premijeru Nikoli Gruevskom i da ga izruči, izjavio je danas potparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.Bošnjakovski je kao razlog za poništavanje odluke o davanju političkog azila Gruevskom naveo to što su "svi navodi u njegovom zahtevu za azil lažni".

"Postupak za ekstradiciju je započet, dokumtacija je poslata Vladi Mađarske i taj postupak je odvojen od postupka za azil.

Odnosno dva postupka uopšte nisu u korelaciji. Greuevski će se vratiti u Makedoniju i ovde će odslužiti kaznu", rekao je on na konferenciji za novinare.

Prema rečima Bošnjakovskog, dosada u svim postupcima za ekstradiciju izmedju Makedonije i Mađarske ni u jednom trenutku nije ukazano da postoje određene nepravilnosti u makedonskom sudstvu, kao što je sada obrazloženo u slučaju Nikole Gruevskog.

"Kristalno je jasno da su navodi u zahtevu za azil lažni, zahtev za ekstradiciju je poslat. Gruevskog tražimo ne samo da odleži kaznu od dve godine, već se on goni i za više drugih sudskoh postupaka koji su u toku. To znači da je zahtev za eksteradiciju potpun i da omogućava njegovo definitivno vraćanje u Makedoniju", rekao je Bošnjakovski.

Kurir.rs/Beta

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track