KANDIDATKINJA VMRO-DPMNE: Ako ne odem u drugi krug, glasaću za Reku
Foto: EPA

bira se novi predsednik makedonije

KANDIDATKINJA VMRO-DPMNE: Ako ne odem u drugi krug, glasaću za Reku

Severna Makedonija -

Nezavisna kandidatkinja na predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji Gordana Siljanovska Davkova, koju podržava najveća opoziciona stranka VMRO-DPMNE, izjavila je da će, ukoliko ne prođe u drugi krug izbora, glasati za nezavisnog kandidata koga su podržale opozicione albanske stranke Alijansa za Albance i BESA, Bljerima Reku.

"Moramo dokazati demokratski kapacitet poštenim i demokratskim izborima. Pokušala sam sa kampanjom, znanjem, posvećenošću i argumentima da dokažem da žene imaju posebne osobine i poseban način rešavanja problema. Očekujem da uđem u drugi krug, a ako slucajno ne uđem, glasaću za Reku zbog stručnosti i kompetentnosti" rekla je.

U Severnoj Makedoniji u 19 sati zatvorena su biračka mesta na kojima su građani birali prvog šefa države pod novim imenom.

Prema poslednjim podacima Državne izborne komisije Republike Severne Makedonije, izlaznost do 18.30 časova je bila 39,7 odsto.

Ovo su šesti predsednički izbori od sticanja samostalnosti te bivše jugoslovenske republike 1991. godine i prvi posle promene ustavnog imena u Republika Severna Makedonija.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track