SVE SPREMNO ZA DRUGI KRUG: U Severnoj Makedoniji u ponoć počinje izborna tišina
Foto: EPA

bira se novi predsednik

SVE SPREMNO ZA DRUGI KRUG: U Severnoj Makedoniji u ponoć počinje izborna tišina

Severna Makedonija -

U ponoć počinje izborna tišina uoči održavanja drugog kruga predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji, u nedelju, 5. maja, i kandidati koriste poslednje sati kako bi ubedili makedonske građane da daju glas za njihove programe.

Prema rečima kandidata vladajuće koalicije SDSM-DUI Steve Pendarovskog, podrška za njega značila bi bolju perspektivu za sve, siguran put ka Evropi, nastavak reforme i zajedničkog puta ka napretku, razvoju i NATO integracije, kao i okončanje ere "gruevizma" (bivšeg premijera Nikole Gruevskog).

Kandidatkinja najveće opozicione partije VMRO-DPMNE Gordana Siljanovska Davkova očekuje da se država reformiše u svakom pogledu, i istakla da reforme treba da počnu od vrha.

Kandidat albanskih opozicionih partija Alijansa za Albance i BESA koji je učestvovao u prvom krugu, Blerim Reka, putem Fejsbuka zahvalio je svim građanima koji su dali glas za njega, njih oko 80.000, i naveo da je njihovo pravo da odluče za koga će glasati u drugom krugu.

"To su samo vaši glasovi. To je vaše pravo i vi treba da odlučite za koga će te glasati u drugom krugu", istakao je Reka.

Izborna tišina počinje u ponoć. Tokom izborne tišine glasaće zatvorenici, bolesna i nemoćna lica, raseljena lica u zemlji, kao i dijaspora.

U nedelju u drugom krugu predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji pravo glasa ima 1.808.131 birač.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track