Najnovije vesti

POLICIJA RASTURILA KARNEVAL U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Održava se skoro 15 vekova, ali je korona donela nova pravila (VIDEO)
Foto: Youtube/Tetova Lajm

nisu poštovali mere

POLICIJA RASTURILA KARNEVAL U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Održava se skoro 15 vekova, ali je korona donela nova pravila (VIDEO)

Severna Makedonija

Policija Severne Makedonije je danas rasturila karneval u Vevčanima zbog nepoštvanja mera zaštitu od kovida-19.

Kada je stotinak policajaca, koji su došli u nekoliko "marica", upalo u defile maskenbala, došlo je do koškanja i guranja, uz uvrede i psovke na račun pripadnika snaga reda.

Kako su preneli mediji, privedeno je više učesnika tradicionalnog Vevčanskog karnevala, među kojima i predsednik lokalne organizacije opozicone partije VMRO-DPMNE, koji je kasnije preko Fejsbuka optužio policiju za "brutalnost".

Portparol policije u Ohridu, Stefan Dimoski, rekao je da su policajci intervenisali u Vevčanima "zbog nepoštovanja mera i propisa za sprečavanje širenja korona virusa, odnosno, zabrane okupljanja više od četiti osobe".

"I pored dogovora na tri sastanka sa ljudima angažovanim na priređivanju te manifestacije, danas se velika grupa okupila u Vevčanima bez poštovanja mera i uz nedozvoljeno grupisanje, zbog čega je policija morala da interveniše", rekao je Dimoski.

Vevčanski karneval se više od 1400 godina održava svakog 13. januara, na dan Svetog Vasilija, a ove godine su dva lokalna "vasiličarska" društva i Opština Vevčani odustali od organizacije zvanične karnevalske povorke i zabavnog programa.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...