Slučajni susret

NOVINARI KURIRA NALETELI NA BRUS LIJA: Slavni glumac i njegov čuveni učitelj su poreklom iz Fošana! Njegovo glavno obeležje je kung-fu! KURIR TV

SP KINA -

Specijalni izveštači Kurira iz Kine: Predrag Gajić i Dado Đilas

Kineski Fošan, domaćin košarkaške reprezentacije Srbije u prvoj fazi na Svetskom prvenstvu, poznat je po dugoj tradiciji kung-fua.

Mnoge slavne ličnosti iz sveta borilačkih veština su iz ovog grada, poput Brus Lija, njegovog učitelja Ip Mena ili Huanga Feihonga.

U Fošanu trenutno postoji 156 škola borilačkih veština, u kojima vežba oko 90 hiljada osoba. Najveći broj njih vežba veštine "Ving Čun", "Čoj Li Fut", "Hung" i "Zmajsko kretanje". Pored tih veština, u našem gradu je popularna i veština Tai Ći Ćuan.

Ip Man bio je vrhunski majstor borilačke veštine ving čun, koja specijalizuje formu samoodbrane i bliske borbe. Zahvaljujući prevenstveno filmskoj popularnosti Brus Lija, koji je bio jedan od njegovih učenika, ime Ip Mena postalo je dostupno široj javnosti.

O Kinezu koji je bio majstor borilačkih veština kolaju razne priče i legende i teško je reći šta je od svega istina, a šta ne. Ipak, jedno je sigurno - Ip Man je bio jedan od najvećih boraca koji je ikada hodao zemljom.

Angola – Srbija

Srbija kreće takmičenje na Mundobasketu! Poslednja šansa da tipujete da će Srbija da bude prvak sveta za kvotu 4,00! Pogledajte kompletnu ponudu za Svetsko prvenstvo u Kini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track