Najnovije vesti

Sremska Mitrovica: KAJAKAŠI NIŽU USPEHE - Grad nagrađuje svoje šampione
Foto: Sremska Mitrovica živi

Sremska Mitrovica: KAJAKAŠI NIŽU USPEHE - Grad nagrađuje svoje šampione

Sport

Kajak klub “Val” iz Sremske Mitrovice je osnovan 1949. godine, a članovi ovog kluba se redovno uvek penju na pobednička postolja. Povodom uspeha u protekloj sezoni u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upričen je prijem za članove Kluba: olimpijca i svetskog šampiona Bojana Zdelara, svetsku vicešampionku Mariju Dostganić, kao i Anastaziju Bajuk, Aleksandra Jovanovića, Dimitrija Stojšića i njihovog trenera Nenada Kosjera.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas na ovom prijemu. Osim Olimpijskih igara u Tokiju, istakao bih Svetsko prvenstvo za mlađe seniore gde sam prvi put postao svetski prvak. Pored toga, mnoštvo finala na svetskim i evropskih prvenstvima. Zadovoljan sam postignutim. Bavljenje sportom je jedna divna stvar, pozivam svu decu da se bave sportom i da probaju kajak, naravno”, izjavio je svetski šampion Bojan Zdelar za Sremska Mitrovica živi.

Članica ovog kluba i svetska vicešampionka Marija Dostanić, zahvalila se Gradu povodom prijema i istakla lične i klupske uspehe u ovoj godini: “Imala sam jednu od najuspešnijih godina. Prvi put sam uzela svetsko odličje, bila sam druga na Svetskom prvenstvu. Svako finale smatram velikim uspehom. Želim da pozovem svu decu da se bave sportom i jako sam srećna kada vidim koliko dece, novih članova okuplja naš klub”.

Kajakaši Srbije
foto: Sremska Mitrovica živi

Načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu u Sremskoj Mitrovici Vasilj Ševo zahvalio se kajakašima što na takav način po svetu pronose ime svog grada, a svetske šampione i njihovog trenera će Grad novčano nagraditi.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track