RAĐEN I VATERPOLISTI U POSETI GRAČANICI
Foto: Vaterpolo Akademija Tašmajdan

RAĐEN I VATERPOLISTI U POSETI GRAČANICI

Sport -

Gračanicu je danas obišao naš proslavljeni vaterpolo reprezentativac i trener ekipe Vaterpolo akademije Tašmajdan, Nikola Rađen, zajedno sa mlađom ekipom akademije.

Odmah po dolasku u Gračanicu, Rađena i mlade vaterpoliste ugostio je načelnik Kosovsko-upravnog okruga Srđan Popović, koji im je poželeo doplu dobrodošlicu.

On se nekadašnjem reperezentativcu Srbije zahvalio na iskrenom prijateljstvu, kao i na svemu što je učinio na promociji i doprinosu vaterpolu u Srbiji i van zemlje, a zahvaljujući školi vaterpola ovaj sport je postao jedan od omiljenih sportova među decom.

“I naš današnji susret dokaz je da ovo prijateljstvo traje, kao i da smo spremni da nastavimo odličnu saradnju u cilju razvoja sporta i zdravih stilova života", kazao je Popović.

Vaterpolo Akademija Tašmajdan
foto: Vaterpolo Akademija Tašmajdan

Nikola Rađen rekao je da je zajdeno sa mladim vaterpolistima Vaterpolo akademije Tašmajdan, u poseti Gračanici nakon osmodnevnog boravka u Štrpcu, odakle je ekipa svakodnevno putovala na pripreme i treninge u Skoplju.

„Poseta Gračanici je bila deo naše misije. I ja i ovi mladi momci imamo veliko zadovoljstvo i čast što smo ovde i što smo obišli jednu od najvećih svetinja - manastir Gračanicu na Kosovu i Metohiji.

Razgovarali smo sa načelnikom Popovićem sa kojim smo pre tri godine pokrenuli jedan veliki projekat koji i danas traje, a to je škola vaterpola, gde su mnogi mališani naučili da plivaju, ali i da se druže i igraju ovaj sport.

Našim iskrenim prijateljstvom i saradnjom, a posebno nakon osam dana provedenih u Štrpcu, pokazali smo da normalni tokovi života mogu da se odvijaju na Kosovu i Metohiji. To je glavna poruka, koju želimo da pošaljemo, svim ljudima u Srbije", naglasio je Rađen.

Vaterpolo akademija „Tašmajdan“

Press služba

www.vatvaterpolo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track