BIVŠI KAPITEN PARTIZANA SE PRISETIO EPSKOG MEČA SA BARSOM: Na tribinama kao u košnici, VUČEM NAVARA ZA DRES, a ne čujem pištaljku!
Foto: @starsport

ovo se ne zaboravlja

BIVŠI KAPITEN PARTIZANA SE PRISETIO EPSKOG MEČA SA BARSOM: Na tribinama kao u košnici, VUČEM NAVARA ZA DRES, a ne čujem pištaljku!

Košarka -

Bivši kapiten Partizana, a sada trener London Lajonsa, Petar Božić, osvrnuo se na period kada je nosio dres crno-belih.

U opširnom razgovoru za "Sport klub" dugogodišnji košarkaš Partizana ispričao je jednu zanimljivu anegdotu sezone 2009/10 i čuvenog meča sa Barselonom u Pioniru.

"Ostala mi je u sećanju utakmica sa Barcelonom u sezoni 2009/10. u dvorani ‘Pionir’ koju smo dobili posle vaganja sudije Luigija Lamonice da li je koš ili nije. U prvoj četvrtini tog duela jedva da sam čuo sudijsku pištaljku. Na tribinama kao u košnici, nikad više navijača. Sećam se, čuvam Juana Carlosa Navarra, držim ga za dres, a će meni: ‘Hej, pištaljka je bila’. Ja to nisam čuo. Bilo je velikih utakmica, obaranja rekorda Arene, ali taj meč mi je ostao urezan u sećanju".

Partizan je tada posle neviđene drame savladao Barselonu u krcatom Pioniru (67:66). Bio je to prvi i jedini poraz Katalonaca na putu do titule prvaka Evrope.

Aleksandar Rašić je 20 sekundi pre kraja pogodio oba slobodna bacanja i doneo Partizanu prednost, a u poslednjoj sekundi Pit Mikel je pokušao da donese svom timu pobedu i promašio je. Navijači u 'Pioniru' počeli su već da se raduju, ali je usledilo petominutno većanje sudija nakon kojeg je dodeljena pobeda Partizanu.

Naime, Lorens Roberts je skinuo loptu sa obruča nakon isteka vremena, a prema pravilima FIBA to je dozvoljeno dok je lopta iznad obruča.

Nakon dugog razmatranja sudijske trojke koju je predvodio legendarni Luiđi Lamonika trijumf je na kraju upisan Partizanu.

Kurir sport/Sport klub/J.M.

00:49

Grobari, Partizan, Evroliga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track