KOLUMBIJA PROŠLA GRUPU: Rodrigez i Kintero srušili Obalu Slonovače

Druga pobeda na Mundijalu

KOLUMBIJA PROŠLA GRUPU: Rodrigez i Kintero srušili Obalu Slonovače

Brazil 2014 -
Fudbaleri Kolumbije savladali su Obalu Slonovače rezultatom 2:1 u prvoj utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu

BRAZILIJA - Fudbaleri Kolumbije savladali su Obalu Slonovače rezultatom 2:1 u prvoj utakmici drugog kola Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Kolumbija je tako obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja na Mundijalu. Oni sada sada imaju dva trijumfa i šest bodova, dok su Slonovi ostali na tri boda.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, da bi prednost Kolumbiji doneo Rodrigez u 64. minuta. Samo šest minuta kasnije Kintero povisio na 2:0. Usledila je ofanziva Obale Slonovače, ali na kraju nije bilo preokreta. Žervinjo je u 73. minutu ublažio poraz i postavio konačnih 2:1. Nešto kasnije u okviru Grupe C sastaju se selekcije Japana i Grčke.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA19.55 - Kraj utakmice!Kolumbija je savladala Obalu Slonovače rezultatom 2:1 i izborila plasman u osminu finala Mundijala. Kolumbija u poslednjem kolu igra protiv Japana, dok Obalu Slonovače očekuje duel sa Grčkom. 19.49 (90. minut) - Novi žuti kartonReprezentativac Obale Slonovače Tiote dobija žuti karton u završnici meča.19.48 (89. minut) - Kintero šutira sa polovine terenaKintero je primetio da golman Obale Slonovače nije na svom mesti i šutira sa pola terena. Beri uspeva da se vrati i hvata loptu na gol liniji.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.47 (88. minut) - Prekršaj ArijasaNovi odličan prodor Aurijera zaustavljen je prekršajem, ali u nastavku akcije nema opasnosti po gol Kolumbije.19.44 (85. minut) - Slab udarac KaluaŽervinjo je uposlio Kalua koji se odlučio na udarac, ali je to bio nedovoljno jak šut. Ništa od izjednačenja.19.40 (81. minut) - Jepes na pravom mestuPritisak Obale Slonovače se nastavlja. centrirao je Aurijer, ali je Jepes bio na pravom mesti i glavom otklanja opasnost.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.34 (75. minut) - Pokušaj Kvadrada

Odmah odgovara Kvardado na drugoj strani, ali golman Obale Slonovače bez problema zaustavlja njegov udarac.19.32 (73. minut) - Gooooool, Obala Slonovače smanjuje na 2:1!Žervinjo daje nadu Obali Slonovače.19.29 (70. minut) - Gooooool, Kolumbija vodi 2:0!Odlična kontra donosi novi gol Kolumbiji. Gutijerez je nesebično uposlio Kintera koji rutinski trese mrežu.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.26 (67. minut) - Šansa za Obalu SlonovačeAgilar je srušio Drogbu, ali nema izjednačenja posle slobodnog udarca koji je izveo Jaja Ture. 19.23 (64. minut) - Gooooool, Kolumbija vodi 1:0!Kvadrado je odlično izveo korner, a Džejms Rodrigez skače bolje od Didijea Drogbe i pogađa gol Obale Slonovače.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.19 (60. minut) - Prečka za KolumbijuKuadrado je lako prošao Artura Boku i šutira, a lopta posle intervencije golmana pogađa prečku.19.14 (55. minut) - Prvi žuti kartonZokora dobija drugi žuti karton na Мundijalu, što znači da neće igrati u narednoj utakmici protiv Grčke.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19.11 (52. minut) - Slobodan udarac TureaDugo je Jaja Ture vukao loptu, da bi ga pred kaznenim prostorom srušio Agilar. On je izveo i slobodan udarac, ali ne pogađa metu iz obećavajuće situacije.19.05 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeU prvom poluvremenu nije bilo golova iako su reprezentacije Kolumbije i Obale Slonovače imale dobre prilike. II poluvreme

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.48 - Kraj prvog poluvremenaObala Slonovače je imala inicijativu u završnim minutima prvog poluvremena, ali nije bilo prave prilike. U nekoliko navrata izostao je završni udarac pa se na odmor odlazi sa rezultatom 0:0. 18.36 (37. minut) - Požrtvovani ZokoraPosle kornera Obale Slonovače, Kolumbiji se otvorila kontra, ali Zokora još jednom sjajno interveniše.18.30 (31. minut) - Preti i Obala SlonovačeAurijer dobrim driblingom prolazi Jepesa i šutira u bliži ugao, ali Ospina brani njegov udarac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.27 (28. minut) - Najbolja prilika na utakmiciGutijerez ne koristi najbolju priliku za Kolumbiju. Rodrigez je odlično pronašao Gutijereza koji je bio potpuno sam na pet metara od gola, ali se on obrukao. Spetljao se i lopta odlazi pored gola. 18.24 (25. minut) - Tiote šutiraTiote je zapretio sa distance, ali je šutirao visoko iznad prečke.

18.20 (21. minut) - Predsednik na tribinamaPredsednik Kolumbije Huan Manuel Santos uživo prati meč u Braziliji, zajedno suprugom Marija Klemencijom. On za sada može da bude zadovoljan s obzirom da Kolumbija ima inicijativu na startu meča.18.18 (19. minut) - Nema penala za KolumbijuJedan od defanzivaca Obale Slonovače igrao je rukom u kaznenom prostoru, ali je prethodno dosuđen faul u napadu Jepesu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.16 (17. minut) - Zokora još jednom interveniše

Kvadrado još jednom sjajno prolazi po desnoj strani i centrira, ali Zokora klizećim startom izbacuje lotu u korner.18.13 (14. minut) - Utzvraća Obala SlonovačeAfrička selekcija je u kratkom roku imala dva opasna centaršuta, ali je odbrana Kolumbije oba puta sigurno intervenisala.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

18.10 (11. minut) - Kolumbija opasnija na startu

Ponovo je bilo opasno pred golom Obale Slonovače. Kvadrado je bio u prodoru, ali je njegov pokušaj bio blokiran.18.05 (6. minut) - Kolumbija ima prvu prilikuFudbaleri Kolumbije prvi imaju šansu. Međutim, Gutijerez je loše šutirao, pa nije bilo potrebe da golman Beri interveniše.

18.00 (1. minut) - Počeo je meč u Braziliji

Glavni sudija Hauard Veb dao je znak za početak utakmice.

17.55 - Uskoro počinje utakmica

Sve je spremno za duel selekcija Kolubije i Obale Slonovače koja se igra u okviru drugog kola Grupe C na Mundijalu.17.40 - Drogba ponovo na klupi za rezerve

Obala Slonovače je u prvom kolu pobedila Japan s 2:1, dok je Kolumbija nadigrala Grčku s 3:0. Selektor Obale Slonovače je opet odlučio da najbolji igrač ove selekcije Didije Drogba počne meč sa klupe za rezerve.

Sastavi timova:Kolumbija: Ospina, Zapata, Jepes, Sančez, Armero, Agilar, Gutijerez, Rodrigez, Kvadrado, Ibarbo, Zuniga.Obala Slonovače: Beri, Boka, Zokora, Tiote, Žervinjo, Boni, Gradel, Aurijer, Ture, Serej, Bamba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track