EKSKLUZIVNO: Kurir s brazilskom policijom u Rio de Žaneiru
Foto: Dado Djilas

Ne brinite, puška je zakočena

EKSKLUZIVNO: Kurir s brazilskom policijom u Rio de Žaneiru

Brazil 2014 -
Sa njima nema šale: Incident na Marakani s Čileancima naterao organizatore SP da pojačaju obezbeđenje na stadionu

Incident bez presedana koji se odigrao uoči utakmice Čilea i Španije na Mundijalu najcrnja je tačka dosadašnjeg dela takmičenja u Brazilu. Upad nekoliko stotina čileanskih navijača, koji su bez karte želeli da kroz medija centar uđu na stadion, zaledio je krv u žilama svima koji su se tamo zatekli.Samo ludom srećom niko nije povređen, ali je FIFA dobila ozbiljan šamar za skandalozan propust u organizaciji, ni manje ni više nego na Marakani. Ako ništa drugo, upad Čileanaca naterao je organizatore da pojačaju obezbeđenje oko stadiona. Tako je reporterska ekipa Kurira imala priliku da izbliza upozna pripadnike policije poslate da čuvaju najveći stadion u Rio de Žaneiru.

Desetak metara dalje, preko puta ulice naleteli smo na još jednu jedinicu. Nema sumnje da su specijalci. Čim nas je ugledao, jedan od njih je odmah stavio fantomku na glavu, preko nje i šlem i pozvao nas da se slikamo.- Slobodno priđite, puška je zakočena - zazvučao je kao pokojni Taško Načić u filmu „Ko to tamo peva“. Nismo ga odbili, a na kraju smo se i srdačno ispozdravljali. Lakše je kad ih čovek vidi. Od svih priča o Brazilcima još nam samo fali da strepimo i od Čileanaca.

Bez strahaOPASNE DAMEInteresantno, među pripadnicima policije je i veliki broj žena, koje su sa zadovoljstvom pristale da se slikaju s vašim izveštačem.- Nemojte da vas zavara to što ima toliko žena. Spremne smo kao i muškarci za sve zadatke - rekla nam je jedna od njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track