ANTI-FUDBAL: Japan i Grčka odigrali uspavanku bez golova

Loš meč u Natalu

ANTI-FUDBAL: Japan i Grčka odigrali uspavanku bez golova

Brazil 2014 -
Fudbaleri Japana i Grčke odigrali su meč bez golova u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu

NATAL - Reprezentacije Japana i Grčke odigrale su fudbalsku uspavanku u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Japan i Grčka su u Natalu, na stadionu "Das Dunas" odigrali meč bez golova. To znači da obe reprezentacije i dalje nemaju pobedu na Mundijalu. U lošoj fudbalskoj predstavi nije bilo mnogo prilika, a Grčka na kraju može da bude zadovoljnija bodom pošto je Japan od 39. minuta imao igrača više. Kapiten Helena Konstantinos Kacuranis je u razmaku od samo desetak minuta zaradio dva žuta kartona. Japan je na startu takmičenja poražen od Obale Slonovače sa 2:1, dok je selekcija Grčke doživela neuspeh protiv Kolumbije koja je u tom meču slavila sa ubedljivih 3:0. To je bio tek drugi međusobni okršaj fudbalskih selekcija Japana i Grčke. Japanci su 2005. godine dobili premijerni meč sa minimalnih 1:0. U prvoj utakmici drugog kola Grupe C Kolumbija je savladala Obalu Slonovače sa 2:1.

TOK MEČA01.52 (90. +5) - Kraj utakmice!Završena je utakmica na stadionu "Das Dunas". Reprezentacije Japana i Grčke odigrale su fudbalsku uspavanku bez golova u drugom kolu Grupe C na Svetskom prvenstvu u Brazilu.01.46 (89. minut) - Žuti Karton za TorosidisaTorosidis rukom zaustavlja napad Japana, a golman Karnezis još jednom sjajno brani slobodan udarac koji je izveo Endo.

01.42 (85. minut) - Japan napada, ali nema prave prilikeNe jenjavaju napadi Japana, ali odbrana Grčke za sada bez većih problema izlazi na kraj sa svim pokušajima.01.34 (77. minut) - Brani KarnezisPonovo je "opalio" Okubo, ali golman Karnezis dobro interveniše i odbija loptu. 01.28 (71. minut) - Nova prilika za JapanPetljali su defanzivci Grčke, Sokratis je pokušao da iznese loptu, ali na nju na samo par metara od gola naleće Učida i upisuje još jedan neverovatan promašaj. Grci su imali puno sreće.

01.25 (68. minut) - Šansa utakmiceVelika šansa za Japan odlazi u nepovrat. Okubo dobija loptu na drugoj stativi, ali promašuje prazan gol.01. 22 (65. minuta) - Puno prekršajaDrugo poluvreme su obeležili brojni prekidi, što odgovara selekciji Grčke koja na sve načine pokušava da izbegne poraz.

01.17 (60. minut) - Grci prete i sa igračem manjeMalo je falilo da oslabljena Grčka povede. Gekas je posle kornera šutirao glavom, ali je Kavašima sjajno odbranio.01.12 (55. minut) - Žuti karton za SamarasaSamaras bez razmišljanja ruši Okuboa i dobija žuti karto. Grci ne biraju načine kako da zaustave napade Japanaca.01.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvremeNastavljena je utakmica na stadionu "Das Dunas". Očekivano u prvih 45. minuta nije bilo puno prilika, igrao se tvrd fudbal, a to potvrđuje i rezultat 0:0. Samaras je pokušao da iznenadi golmana Kavašimu udarcem sa centra, ali je bio neprecizan.II poluvreme

00.47 (45. +3) - Kraj prvog poluvremenaGrčka je odolela Japanu u završnici prvog poluvremena, koje je na kraju završeno rezultatom 0:0. Japan od 38. minuta ima igrača više pošto je isključen kapiten Grčke Konstantinos Kacuranis.00.39 (40. minut) - Najbolja prilika za GrčkuPosle neuspelog dodavanja, lopta se vraća Torosidisu koji snažno šutira, ali Kavašima sjajno reaguje.

00.37 (38. minut) - Crveni kartonKacuranis u razmaku od samo dsetak minuta pravi drugi oštar prekršaj i dobija drugi žuti karton. Grčka će do kraja meča igrati sa desetoricom.00.34 (35. minut) - Prinudna izmenaPrva izmena u selekciji Grčke. Gekas menja povređenog Mitroglu, koji ne može da nastavi meč.00.32 (33. minut) - Nova prilika za JapanReprezentacija Japana pojačava napade, a novu priliku propušta Okubo.

00.28. (29. minut) - Slobodan udarac za JapanSokratis je napravio novi prekršaj u opasnoj zoni, a Honda još jednom testira golmana Grčke. On je odlično šutirao sa udaljenosti od 24 metra, ali je Karnezis na rfaju uspeo da smiri loptu i sačuva gol.00.26 (27. minut) - Novi žuti kartonKacuranis pravi prekršaj i zasluženo dobija žuti karton. 00.20 (21. minut) - Puno sreće za GrkeOsako je ponovo pripretio. Sjajno je šutirao, ali nije imao sreće. Lopta je porošla pored stative. Bila je to najbolja prilika na utakmici do sada.00.18 (19. minut) - Brani KarnezisOsako je šutirao po zemlji, ali je golman Karnezis bio na pravom mestu.00.14 (15. minut) - Kiša u NataluKiša pada u Natalu. Vreme ne ide na ruku fudbalerima. Temperatura je 29 stepeni, a vlažnost vazduha je gotovo 70 odsto.

00.11 (12. minut) - Prvi žuti kartonHasebe zbog povlačenja s leđa dobija prvi žuti karton na utakmici.00.10 (11. minut) - Šut KonoaGrčka ponovo ima dobru priliku. Šutirao je Kono, ali golman Kavašima uz manje probleme uspeva da uhvati loptu.

00.03 (4. minut) - Uzvraćaju GrciMitroglu je pronašao prostor u kaznenom prostoru Japana, ali ne uspeva da uputi kvalitetan udarac.00.01 (2. minut) - Odmah prilika za JapanJapan je odmah došao do prve prilike, ali je udarac Jamagučija blokiran.00.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je duel selekcija Japana i Grčke u Natalu. Obe reprezentacije traže prvu pobedu na Mundijalu u Brazilu.

23.54 - Intoniranje himniPrvo je intonirana nacionalna himna Japana, a sada je red i na Grčku. Sve je spremno za početak utakmice u Natalu.23.40 - Startne postaveJapan: Kavašima, Učida, Honda, Nagatomo, Okazaki, Okubo, Kono, Jamaguči, Hasebe, Osako, Jošida. Grčka: Karnezis, Maniatis, Manolas, Samaras, Kone, Mitroglu, Torosidis, Fetfacidis, Sokratis, Čolevas, Kacuranis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track