EMOTIVNI RASTANAK: Vilja odigrao poslednji meč za Španiju i u suzama napustio teren

Oprostio se golom

EMOTIVNI RASTANAK: Vilja odigrao poslednji meč za Španiju i u suzama napustio teren

Brazil 2014 -
Španski napadač David Vilja završio je reprezentativnu karijeru na Svetskom prvenstvu u Brazilu
1 / 7

KURITIBA - Španski napadač David Vilja završio je reprezentativnu karijeru na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Vilja se od nacionalnog tima oprostio golom, u pobedi nad Australijom (3:0) u trećem kolu Grupe B. Španija je povela upravo golom Davida Vilje u 36. minutu, kada je on maestralno petom zatresao mrežu Australije. Sjajni napadač je teren napustio 56. minutu uz ovacije sa tribina.

Tako se završena jedna blistava reprezentativna karijera. On je u periodu od 2005. do 2014. godine za Španiju odigrao 97. mečeva i postigao 59. golova. Sa reprezentacijom je 2008. godine osvojio Evropsko prvenstvo, a 2010. i Svetsko prvenstvo. Vilja je emotivno doživeo oproštaj od nacionalnog tima, pa na klupi nije uspeo da zadrži suze.

Španija je razočarala u Brazilu, gde je takmičenje otvorila sa dva poraza, pa je već posle dva odigrana meča izgubila šansu da odbrani titulu osvojenu pre četiri godine u Južnoj Africi. Posle poraza od Holandije (5:1) i Čilea (2:0), meč sa Australijom nije imao takmičarski značaj za Furiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track