LJUTI RUSKI POSLANIK PORUČIO U DUMI: Kapelo, vrati pare i idi kući!
Foto: AP

Ljute baćuške

LJUTI RUSKI POSLANIK PORUČIO U DUMI: Kapelo, vrati pare i idi kući!

Brazil 2014 -
Poslanik u ruskoj Dumi Oleg Paholkov pozvao je na sednici italijanskog stručnjaka da vrati barem deo novca i napusti kormilo reprezentacije

Fudbalska reprezentacija Rusije neslavno je završila učešće na Mundijalu, iako se nalazila u relativno lakoj grupi.

Remi protiv Koreje (1:1), Alžira (1:1) i poraz od Belgije (0:1) nisu rezultat koji su Rusi očekivali, a kao jedan od glavnih krivaca ocenjen je selektor Fabio Kapelo, najplaćeniji trener na svetu.

Poslanik u ruskoj Dumi Oleg Paholkov pozvao je na sednici italijanskog stručnjaka da vrati barem deo novca i napusti kormilo reprezentacije.

"Don Fabio, najplaćeniji si trener na sveta. Za sramotan rezultat Rusije na Svetskom prvenstvu zaradio si 800 miliona rubalja (17.2 miliona evra)! To je sramota! Reći ću ti nešto u ime svih navijača: Vrati novac, barem polovinu, spakuj kofere i idi kući", rekao je Paholkov.

On je proslavljenog italijanskog stručnjaka kritikovao zbog selektiranja reprezentativaca.

"Veliki trener je rekao da bismo talente morali da tražimo u inostranstvu, zbog čega su naši klubovi potrošili više od milijardu dolara na dovođenje stranih plaćenika, a sve to plaćaju državne kompanije", rekao je Paholkov.

Poslanik je istakao i da je pod Kapelom potpuno promenjena fizionomija nacionalnog tima, koji, kako je primetio, sada više liči na južnokorejske standarde.

"Kako smo uspeli našu zemlju da pretvorimo u sportskog patuljka? Nije valjda da u čitavoj Rusiji više ne mogu da se pronađu talentovani fudbaleri", upitao je Paholkov i ocenio da je neophodan hitan razvoj nacionalnog fudbala selektiranjem ruskih sportista.

Uprkos opštem nezadovoljstvu u javnosti, Fudbalski savez Rusije teško da će doneti odluku o otkazu Kapelu. Italijan je u januaru produžio ugovor do leta 2018. godine, odnosno do završetka Svetskog prvenstva koje se održava upravo u Rusiji.

Kapelo sa primanjima od oko osam miliona evra godišnje ubedljivo vodi na listi najplaćenijih trenera na svetu. O kakvoj se sumi radi najbolje svedoči činjenica da je na drugom mestu selektor Engleza Roj Hodžson sa duplo manjom godišnjom platom.

Plate selektora na Mundijalu
Plate selektora na Mundijalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track