SLAVNIĆ I GRBOVIĆ PORUČILI KOŠARKAŠIMA: Morate da uzmete bronzu

Legende

SLAVNIĆ I GRBOVIĆ PORUČILI KOŠARKAŠIMA: Morate da uzmete bronzu

EP Košarka -
Goran Grbović veruje da su igrači dali više od mogućeg da bi izborili finale, a čuveni Zoran Slavnić misli da je protiv Litvanije zakazao stručni štab

Borba za treće mesto s Francuzima nije ispunjenje sna igrača i navijača Srbije, ali nije nebitno da li će se u kvalifikacije za Rio krenuti sa evropskog postolja i medaljom oko vrata ili sa oreolom gubitnika na Evropskom prvenstvu u Lilu.Tražeći uzroke, Goran Grbović u prvi plan ističe sitne igračke greške i skandalozan sudijski kriterijum, dok legendarni Zoran Slavnić smatra da selektor Saša Ðorđević nije imao svoj dan.Grbović je bez dileme veliki optimista što se tiče kvalifikacija, ali naglašava važnost današnjeg meča i osvajanja trećeg mesta.Ponosan sam na momke i selektora Ðorđevića, jer ako smo im tražili 120 odsto svojih mogućnosti, oni su uspeli da nam daju 121 odsto. Kao i u svakom sportu prilikom poraza, potkrale su im se sitne igračke greške, ali ne treba prećutati neverovatno loše odluke sudija. To što nam je sudio Španac, čiji se tim plasirao u finale, već je samo po sebi skandalozno. Međutim, treba gledati unapred i pobediti Francuze, jer će nam ta pobeda mnogo značiti na psihološkom planu", ističe Grbović.

Grbović: Ponosan sam na igrače i Sašu Đorđevića
Grbović: Ponosan sam na igrače i Sašu Đorđevića

Popularni Moka, nekadašnji selektor košarkaša, kritiku prepušta svojim trofejnim kolegama, budući da je on, kako sam kaže, odavno razapet i od tada ne postoji."Čitajući izjave igrača, shvatam da su dosta samokritični. Kažu da nisu bili pravi i da su nervozno odigrali meč i ja s njima moram da se složim jer su ipak bili akteri. Kao što oni nisu imali svoj dan, mislim da ni selektor nije imao svoj dan, ne želeći da na bilo koji način zasmetam ekipi da danas istrči na teren i uzme bronzu. Na kraju, niko neće otići u zatvor jer nismo u finalu. Oni koji su razapeti odavno ne postoje, pa ne razumem zašto mene zovete i tražite izjave, a ne zovete naše trofejne trenere", rekao je Slavnić.

Neće da smeta... Zoran Slavnić
Neće da smeta... Zoran Slavnić

Sledeći put s LitvanijomTUČOM NA TUČUUtisak je da su nas Litvanci pobedili i prebili i da su im sudije tolerisale tu agresivnu igru."Opasno su udarali i Teodosića i Bjelicu, igrali su prljavo i ostali nekažnjeni. Jedini način da se suprotstaviš takvoj igri je da budeš i sam prljav i svesno tražiš priliku za incidente, ali to bi onda zahtevalo da promeniš karakter našim košarkašima. Igrali smo najlepšu košarku na prvenstvu, a ovaj poraz će nam biti dobra lekcija za Olimpijske igre, koje su najvažnije u ovom ciklusu. Pobedićemo u tim kvalifikacijama, budite sigurni", kaže Grbović.

Crno na beloDETALJI KOJI SU ODVELI SRBIJU U PORAZ1. Udaranje laktom Sejbutisa, prvo Nedovića, a zatim Teodosića2. Markovićev koš, koji je Kalnijetis zaustavio na nedozvoljen način na tabli3. Čista blokada Bogdanovića nad Mačijulisom, koju su sudije okarakterisale kao faul4. Povreda Raduljice i jedno ubačeno bacanje Ercega kad ga je zamenio na liniji slobodnih bacanja5. Proklizavanje Bogdanovića na samo 5,4 sekunde pre kraja, kad je imao otvoren prolaz ka košu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track