OPLJAČKALI LITVANCE, PA IZBAČENI SA EVROBASKETA: FIBA pokušava na sve načine da se opere od SRAMOTE, evo šta su SAD URADILI
Foto: Fonet AP

lakrdija

OPLJAČKALI LITVANCE, PA IZBAČENI SA EVROBASKETA: FIBA pokušava na sve načine da se opere od SRAMOTE, evo šta su SAD URADILI

Eurobasket 2022 -

Nema kraja skandalima na Evropskom prvenstvu!

FIBA se bruka na svim poljima, a posebno kada su u pitanju nižerazredne sudije koje dele pravdu na ovom velikom takmičenju.

Svoju sramotu FIBA je pokušala da opera tako što je poslala trojicu arbitara kućama!

Grčki novinar, Džordž Zakas, je objavio da sudije meča Nemačka - Litvanija, završavaju učešće na Evrobasketu.

Šta su oni uradili? Krajem treće četvrtine nisu dali Litvaniji slobodno bacanje zbog tehničke koju je dobio selektor Nemaca. Litvanski košarkaš Jonas Valančunas, kojeg je faulirao Nemac Maodo Lo, šutirao je samo dva slobodna bacanja zbog prekršaja. A, jedno za tehničku!? Trojica ljudi su to zaboravila.

Inače, FIBA je danas ranije izdala urnebesno saopštenje zašto se ovaj meč neće ponoviti.

"Žalba ne može da bude usvojena jer su razlozi za prostest dostavljeni posle predviđenog roka od 60 minuta posle završetka utakmice. Takođe, i da je žalba dostavljena u propisanom vremenu, bila bi odbijena, pošto navedeni razlog nije jedan od razloga zbog kojih se žalba može podneti" - saopštila je FIBA.

Zamislite samo - ukradu vam jedno slobodno bacanje i to nije razlog za žalbu!? A, šta je onda razlog za žalbu? Nema kraja brukanju FIBA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track