NEZAPAMĆENA SCENA! Selektor Francuske UHVATIO SUDIJU ZA VRAT tokom meča i izvukao ga sa terena! (VIDEO)
Foto: Printscreen

EVROBASKET 2022

NEZAPAMĆENA SCENA! Selektor Francuske UHVATIO SUDIJU ZA VRAT tokom meča i izvukao ga sa terena! (VIDEO)

Eurobasket 2022 -

Košarkaši Slovenije pobedili su u Kelnu selekciju Francuske sa 88:82 čime su obezbedili prvo mesto u Grupi B Evropskog prvenstva. Slovenija je takmičenje u Grupi B završila sa četiri pobede i jednim porazom, dok će Francuska sa skorom 3:2 najverovatnije biti treća u grupi.

Tokom meča dogodila se jedna nesvakidašnja situacija u trenucima kada se utakmica "lomila". Naime selektor Francuske je stajao blizu aut linije i mahao rukama kako bi svojim igračima objasnio kakvu akciju da izvedu, a u tom trenutku je sudija, koji je trčao ka košu, "naleteo" na njegovu ruku.

Vensan Kole ga je tom prilikom "zadavio" i izvukao sa terena, a ovaj snimak je ubrzo završio na društvenim mrežama.

Inače, selektor Francuske nije krio ni tokom meča, ali i na konferenciji za medije da je ljut na arbitre.

- Košarka je sjajna igra kada igrači mogu da odlučuju. Kada je utakmica bila izjednačena, to nije bio normalan faul nad Okoboom na sredini terena. To je verovatno bio nesportski faul. Dragić je bio u mogućnosti da postigne lak koš nakon tog faula - rekao je Kole posle meča.

- Nemoguće je da imamo najbolje igrače, na najvišem nivou igre i da vidimo takve stvari. Mora da bude pošteno do kraja. Nikad se ne žalim. Ali večeras, šta da kažem svojim igračima? Poslednja dva faula na Okobou i Furnijeu. Ne možemo ni da iskoristimo svoje šanse. Bez straha se vraćaju u svlačionicu sa zviždaljkama u džepovima! Šta možemo da uradimo? To je sve - zaključio je selektor Francuske.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track