ČETVORICA IGRAČA SPAVAJU U JEDNOM KREVETU! Jusuf Nurkić: U Savezu su 3 Bosanca, 3 Hercegovca, 3... Nemojte da počinjemo!
Foto: Profimedia

ČETVORICA IGRAČA SPAVAJU U JEDNOM KREVETU! Jusuf Nurkić: U Savezu su 3 Bosanca, 3 Hercegovca, 3... Nemojte da počinjemo!

Eurobasket 2022 -

Nakon fijaska Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u košarci, Jusuf Nurkić je na konferenciji za medije održao govor koji je izazvao pravu buru u javnosti.

Nurkić je istakao da je ponosan na ekipu i da je sam odlazak na Evrobasket čudo obzirom na katastrofaln tretman koji ima košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Osuo je paljbu po Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine i tom prilikom potkačio Srbe.

"Idemo dalje, radićemo svoje, nadam se da ćete i vi napraviti svoje glasovima, da imamo zemlju koja voli BiH, da se narod oseća Bosancima i Hercegovcima bez obzira na veru jer to nikad nije bilo bitno. I nadam se da ćemo napraviti promene. Znate kako funkcioniše kod nas. Imamo tri Bosanca, imamo tri Hercegovca i trojica, ne znam kako da ih nazovem", kaže Nurkić i dodaje:

"Dajte meni predsednika Saveza, i direktora, i Upravni odbor i BiH više nikada neće imati problema ni s pripremama, ni s hotelima, ni s hranom. Ako možete to, ja sam spreman preuzeti sve funkcije, ako je do mene. Pokušao sam, više sam izgubio nego što sam dobio... Bolje ne počinjati, super je sve završeno".

Ističe da je rezultat sjajan ako se uzme u obzir to u kakvim uslovima su se spremali za takmičenje.

"Šta sve vredi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu, ako jednom ne rešimo prioritete? Ljudi, moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega, sportistima se moraju osigurati najbolji uslovi. Drugačije nećemo napredovati. Možemo napraviti eventualno čudo, jer je ovo bilo čudo, a ovih 12 momaka su dali svoj maksimum. Stvarno ne mogu nikome ništa zameriti", zaključio je reprezentativac BIH.

Kurir sport

Bonus video:

00:58

PA OVO JE HIT! NURKIĆ NAZVAO HALIDA BEŠLIĆA! Srušili šampione Evrope, pa pravili ŠOU u autobusu: Grmeo čuveni hit!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track