LEGENDARNI GARBAHOSA ODUŠEVLJEN ORLOVIMA: Srbija je favorit za ZLATO! Pešić je legenda, gledao sam ga kad sam bio klinac!
Foto: Printscreen

hvalospevi

LEGENDARNI GARBAHOSA ODUŠEVLJEN ORLOVIMA: Srbija je favorit za ZLATO! Pešić je legenda, gledao sam ga kad sam bio klinac!

Eurobasket 2022 -

Predsednik Košarkaškog saveza Španije, legendarni as Horhe Garbahosa, bio je sjajno raspoložen nakon velike pobede njegove reprezentacije nad Litvanijom u osmini finala Evropskog prvenstva.

Garbahosa je u razgovoru za srpske medije istakao da je presrećan zbog trijumfa, jer je sam dolazak u Berlin uspeh za novi tim Španije.

"Ovo je bila izuzetno važna pobeda za ovaj tim, koji nema toliko iskusta i prvi put igra zajedno. Znali smo da se ukrštamo sa najjačom grupom na prvenstvu u kojoj su Slovenija, Litvanija, Nemačka i Francuska. Bilo je teško, Lorenco je odigrao sjajnu utakmicu, ali ovo je bila timska pobeda", ističe legendarni as i dodaje:

"Nedostaje nam Pol Gasol, Navaro, Mark Gasol, Serhio Rodrigez. Oni su legende, ne samo u Španiji već i u Evropi i naravno da nam nedostaju. Pokušavamo da sagradim novi tim. Lorenco, Vili i Rudi su sada lideri. Iz utakmice u utakmicu se vidi da tim raste. Igrati protiv Valančunasa, Jakubaitisa, Sabonisa nije lako, oni su velika imena u Evropi, ali ostavili smo srce na terenu".

Španija je pred Evropsko prvenstvo odlučila da naturalizuje Amerikanca Lorenca Brauna i ispostavilo se da je to bio sjajan potez, pošto je bivši igrač Zvezde na ovom Evrobasketu najbolji igrač španske reprezentacije.

"On je lider. Da mi smo ga naturalizovali, tražio sam od njega da pomogne našim igračima, da budu bolji. Postigao je danas 30 poena i svi slave, ali doneo nam je mnogo više od tih poena", kaže Garbahosa.

Proslavljeni španski košarkaš sa velikim poštovanjem govorio je i o reprezentaciji Srbije.

"Srbija ima neverovatan tim. Mnogo poštujem reprezentaciju Srbije i trenera Pešića, on je sjajan, legenda. Kada sam bio klinac gledao sam ga kao trenera. Tu je Jokić...Ma sjajan tim! Verovatno glavni kandidati za zlatnu medalju", kaže Garbahosa.

04:19

Garbahosa se divi reprezentaciji Srbije

Specijalni izveštači iz Berlina: Dejan Ignjatović i Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track