ON JE MORAO DA BUDE U OVOJ REPREZENTACIJI Berić otkriva šta je bio KLJUČNI PROBLEM Srbije: Oni apsolutno ne mogu zajedno da igraju
Foto: Starsport©

BEZ DLAKE NA JEZIKU

ON JE MORAO DA BUDE U OVOJ REPREZENTACIJI Berić otkriva šta je bio KLJUČNI PROBLEM Srbije: Oni apsolutno ne mogu zajedno da igraju

Eurobasket 2022 -

Bura se ne stišava nakon šokantne eliminacije Srbije sa Evrobasketa.

Orlovi su neslavno završili učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su doživeli bolan poraz od Italije već u osmini finala (94:86).

Posle debakla mnogi analiziraju neuspeh reprezentacije i otkrivaju gde je "zapelo" u igri Pešićevog tima.

Naš proslavljeni reprezentativac Miroslav Mića Berić smatra da je najveći problem bilo to što u ekipi nismo imali klasičnog šutera i da je u ovoj reprezentaciji moralo da bude mesta za košarkaša Partizana Danila Anđušića.

"Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo spominjali, pričali smo i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva", ističe Berić u podkastu sa "Lukom i Kuzmom".

Berić smatra da Kalinić i Lučić ne mogu da budu zajedno na terenu, jer su sličan tip igrača.

"Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dve trojke, posle je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mesta u reprezentaciji", jasan je Berić.

Kurir sport

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track