ŠPANCI OČAJNI: Dončić nam ukrao zlatnu medalju
Foto: Printscreen

Marka: Naslovna strana za Slovenca

ŠPANCI OČAJNI: Dončić nam ukrao zlatnu medalju

Eurobasket -

Slovenija je u prvom polufinalu EP nokautirala Španiju, prvog favorita za osvajanje zlatne medalje.

Španski novinari su kao glavnog dželata „crvene furije“ u Turskoj označili mladog košarkaša Slovenije Luku Dončića, inače člana Reala iz Madrida. Posvetili su mu naslovnu stranu, s naslovom „Dončić nam oteo krunu“! Dalje su opisali njegovu briljantnu partiju, uz učinak od 11 poena, 12 skokova i osam asistencija. Bio je tako blizu tripl-dabl učinka. Ipak, jedan statistički podatak najbolje pokazuje njegovu sjajnu partiju - nije imao izgubljenu loptu!

Španska javnost je očajna - umesto za zlatnu, boriće se za bronzanu medalju. Ipak, najbolji košarkaš Pau Gasol kaže da ne sme biti mesta za tugovanje i samosažaljevanje.

Moramo da se skupimo, pokažemo karakter, uzmemo bronzu i ovo prvenstvo završimo sa osmehom na licu. Treba da budemo svesni značaja bronzane medalje, jer ko zna kada ćemo opet biti u prilici da se borimo za odličje - rekao je Pau Gasol i dodao:

Poraz od Slovenije je mnogo bolan, ali moram reći da su igrali bolje od nas. Zaslužili su finale jer su bolje šutirali od nas, posebno za tri poena. Nije to bila naša noć.

A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track