SLOVENIJA U EUFORIJI: Dončić, Dragić i Kokoškov udariće na svoje
Foto: Reuters, AP

Finale EP

SLOVENIJA U EUFORIJI: Dončić, Dragić i Kokoškov udariće na svoje

Eurobasket -

Luka Dončić, Goran Dragić i Igor Kokoškov imaju srpsko poreklo, ali boriće se za prvo slovenačko zlato

Luka Dončić, Goran Dragić, Igor Kokoškov i Raša Nesterović tvorci su moćne košarkaške reprezentacije Slovenije, koja je najprijatnije iznenađenje Evrobasketa.

Sva četvorica su Srbi ili imaju srpsko poreklo, pa ostaje da se vidi kako će večeras u finalu EP (20.30) igrati protiv svojih zemljaka. Nema sumnje da će profesionalizam i glad za pobedom biti zvezda vodilja svima njima, jer prvi put u svojoj istoriji mogu da se domognu titule i zlatne medalje.

- Đorđević je sigurno sa mnogo većim iskustvom u ovim situacijama, a tu je i njegova harizma. Ovo je za mene prvo finale na Evrobasketu, ali imam isti pristup i pripreme - da što manje čitamo novine i društvene mreže, da budemo glavom u utakmici - rekao je selektor Slovenaca Igor Kokoškov i dodao:

- Svi će dati sve od sebe. Moramo da igramo pametno i zajedno. Energija nije dovoljna, moraš da se digneš i daš tih 11 trojki kao u polufinalu. Energija je važna, ali ne i dovoljna.

Radoslav Nesterović doveo je Igora Kokoškova za selektora Slovenije. Visoki i dobroćudni predsednik KS Slovenije odigrao je ključnu ulogu i kod Luke Dončića da izabere Sloveniju umesto Španije, odnosno nagovorio je Gorana Dragića da zaigra na EP ove jeseni.

Aleksandar Radonić

Sitne provokacije

DRAGIĆ BRANIO SRPSKI JEZIK

Starijem bratu Gorana Dragića, Zoranu, takođe košarkašu, zamerili su što preko društvenih mreža pobede slavi koristeći srpski jezik, umesto slovenački.

- Finaleeeee! Idemo do kraja. Nema stajanja, rušimo sve pred sobom - napisao je Zoran Dragić na Tviteru.

Izvesni Luka N. Cvikl zamerio mu je što ne piše na slovenačkom jeziku. Dragić je imao spreman odgovor uz pregršt smajlića:

- Na slovenačkom ne zvuči tako dobro!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Finale! Evo kako je to Đorđević objasnio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track