U BOJ KRENITE, JUNACI: Košarkaši Srbije spremni za finale EP
Foto: Reuters

Sad ili nikad

U BOJ KRENITE, JUNACI: Košarkaši Srbije spremni za finale EP

Eurobasket -

Selektor traži ratnike: Respekt prema Sloveniji, ali mi smo drugačiji protivnik. Kome je drago, neka dođe u bitku. Mi se zovemo kako se zovemo, poručio je Aleksandar Đorđević

Košarkaši Srbije spremni su za finale Evropskog prvenstva (20.30, RTS 1) protiv Slovenije.

Selektor Aleksandar Đorđević pohvalio je momke koji su uz nadljudske napore i problematično suđenje stigli do završnice.

- Uradili smo dobar posao do sada, podvukao bih to „do sada“. Momci su od prvog dana pokazali odnos prema radu, ozbiljnošću i profesionalnošću za sve obaveze koje su imali. Ovo je potvrda jednog takvog odnosa - rekao je Sale Đorđević i dodao:

Sanjamo medalju

- Zasluženo finale! Apsolutno. Pokazali smo mnogo, ali ne sve. Imamo prostora da poboljšamo igru, bez obzira na to što je u četvrtfinalu i polufinalu odbrambena igra bila na dosta visokom nivou. To i dalje treba da bude cilj, da momci shvate da jedino odbranom možemo do trofeja. Ovo sanjamo, za ovo radimo, ne treba stati na ovome.

Aleksandar Đorđević veoma poštuje kolegu Igora Kokoškova i sve ono što su Slovenci do sada uradili na EP.

foto: Reuters

Imamo naše oružje

- Respekt prema Sloveniji! I oni su pokazali respekt, odlično su vođeni, imaju entuzijazam i sa tribina, koji je vetar u leđa bio i nama u prethodne dve utakmice. Svako ko je došao sa srpskom zastavom dao nam je veliku snagu. Slovenci su igrali impresivno u odnosu na rivala koji im je dozvolio da igra brzo. Mi smo drugi protivnik. Mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo s našim oružjem. Kome je drago, neka dođe u bitku. Naša hrabrost i sigurnost, to nam treba.

A. Radonić - D. Petković

Poruka navijačima

DAJTE VELIKU SRPSKU ZASTAVU

Aleksandar Đorđević je uputio snažnu poruku navijačima Srbije.

- Znam da imamo jednu zastavu koja je veća od one slovenačke što sam je video pre neki dan. E, nju bih voleo da vidim u nedelju, da prekrije celu tribinu - rekao je Đorđević.

Malo šale

NEKA SLOVENCI ODNESU TABLU

Srpski selektor bio je dobro raspoložen pred finale, pa je zbijao šale s novinarima.

- U Americi posle titule seku mrežice. Možda Slovenci odnesu tablu celu. Ja ovoliko šuteva o tablu za tri poena nisam video u svojoj karijeri - konstatovao je Aleksandar Đorđević.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Finale! Evo kako je to Đorđević objasnio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track