(VIDEO) GOL VIDIĆA: Srbin glavom matirao odbranu Rome, Inter slavio 2:0

Pripreme

(VIDEO) GOL VIDIĆA: Srbin glavom matirao odbranu Rome, Inter slavio 2:0

Fudbal -
Vidić, koji je ovog leta u Inter stigao iz Mančester junajteda je pokazao da će i u Italiji biti opasan iz prekida
1 / 2

Fudbaleri milanskog Intera pobedili su ekipu Rome sa 2:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Filadelfiji.

Strelac prvog pogotka za neroazure bio je bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić u 45. minutu, a konačan rezultat postavio je Juto Nagatomo u 69. minutu.

Vidić, koji je ovog leta u Inter stigao iz Mančester junajteda je pokazao da će i u Italiji biti opasan iz prekida. Srbin je na isteku prvog poluvremena posle jednog centaršuta odlično skočio i glavom samestio loptu u mrežu.

Trener kluba iz Milana, Valter Macari bio je prezadovoljan igrom svojih pulena na obe polovine terena i dominantnom igrom protiv ligaškog protivnika. Ipak, posebno je istakao učinak novog vođe defanzivne linije, Nemanje Vidića, za koga je imao samo reči hvale."Srećan sam, igrali smo baš kako sam i želeo. I igramo sve bolje kako utakmice prolaze. U odbrani smo bili posebno dobri, a Nemanja Vidić je pokazao da je pravi šampion. Takođe, igrali smo jako dobro i u napadu. Stvorili smo veliki broj šansi, izgledali smo ubojitije u završnoj četvrtini terena. Moramo samo ovako da nastavimo i da se ne predamo", poručio je Macari.

Inter je u dosadašnjem toku takmičenja savladao Real i to posle jedanaesteraca u kojima je i Srbin bio uspešan. U regularnom delu bilo je 1:1 a Inter je postigao gol posle penala koji je iznudio Vidić. U drugoj utakmici neroazuri su posle penala poraženi od Mančester Junajteda sa 5:3.

Roma je sa druge strane savladala Real 1:0 golom Frančeska Totija u 58. minutu, dok je u duelu sa Junajtedom poražena 3:2.

Sledeću prijateljsku utakmicu ekipa Intera igra 10. avgusta u Frankfurtu protiv domaćeg Ajntrahta.

http://www.youtube.com/watch?v=ixodB5JdF0c

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track