Mama Bilja Matić: Nek se deca igraju

Nemanja Srbin, a Uroš Makedonac

Mama Bilja Matić: Nek se deca igraju

Fudbal -
Nemam ništa protiv da se uskoro sastanu Srbija i Makedonija, mi ćemo, naravno, navijati za obojicu sinova, uz osmeh kaže majka dvojice fudbalera

Porodica Matić bogatija je za još jednog reprezentativca. Nemanja je najbolji fudbaler Srbije, dok će njegov mlađi brat Uroš u budućnosti braniti boje Makedonije!Na prste mogu da se nabroje mečevi u istoriji fudbala na kojima su rođena braća igrala za različite reprezentacije. Matići su na dobrom putu da dobiju mesto u toj specifičnoj fudbalskoj kategoriji. Promocija Uroša u novog igrača Makedonije u porodičnoj kući na Ubu dočekana je, s razlogom, kao još jedan uspeh sinova.Majka Biljana u razgovoru za Kurir objašnjava kako je došlo do toga da Uroš igra za Makedoniju.- Urošev deda je iz Makedonije. Iz tamošnjeg saveza pratili su njegove igre, poželeli da igra za reprezentaciju, našli se, razgovarali i postigli dogovor - počinje priču Biljana Matić.Nismo pitali našu dragu sagovornicu kog sina više voli, ali jesmo nešto slično, za koga će navijati ako dođe do utakmice u kojoj će akteri biti Uroš i Nemanja. Remi?- Navijaćemo za obojicu, to je jedino rešenje.Čuli ste se mlađim sinom, kakvi su mu prvi utisci?- Dobro, korektni su prema njemu i sve ide u dobrom smeru.Šta je Nemanja poručio Urošu?- Da ima mnogo uspeha i, naravno, navijaće uvek za njega.Pretpostavljamo da biste najviše voleli da u bliskoj budućnosti uopšte ne dođe do meča Srbija - Makedonija?- Ne, zašto da ne dođe? Nemam ništa protiv, to je sport - poručila je Biljana Matić.

Otvoreno pitanjeDA LI SE SRBIJA LAKO ODREKLA UROŠA MATIĆAImamo jednog (ali vrednog) Matića. Međutim, postavlja se pitanje da li je u reprezentaciji Srbije bilo mesta i za drugog? Uroš (24) za omladinsku reprezentaciju Srbije odigrao je sedam mečeva, ali posle toga nije oblačio dres „orlova“. Ove sezone najbolji je igrač holandske Brede, istina, tima sa dna holandske lige.Međutim, doskoro je upravo u toj Bredi igrao i Nemanja Gudelj, sada standarni član naše reprezentacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track