KRAJ IDILE: Prvi sukob u novoj upravi Partizana!
Foto: Nebojsa Mandic

Problemi u funkcionisanju kluba iz Humske

KRAJ IDILE: Prvi sukob u novoj upravi Partizana!

Fudbal -
Generalni direktor Miloš Vazura protiv većine predloga potpredsednika Upravnog odbora Ljubiše Tumbakovića

Ljubiša Tumbaković nije imao sreće kao sportski direktor Partizana u saradnji s rukovodstvom Dragana Đurića, a izgleda da se nije usrećio ni s novom garniturom s kojom se vratio na čelo kluba iz Humske u poslednjoj nedelji 2014. godine.Činjenica da potpredsednik Upravnog odbora teško pronalazi saveznike za sprovođenje u delo svojih ideja, nameće pitanje svrhe njegovog daljeg ostanka na istoj funkciji.

U klinču sa sportskim delom uprave... Generalni direktor Miloš Vazura - Foto: partizan.rs
U klinču sa sportskim delom uprave... Generalni direktor Miloš Vazura - Foto: partizan.rs

Veto za MirkovićaIzvori Kurira kažu da je na rušenju Tumbakovićevog autoriteta najviše uradio najmlađi član uprave Miloš Vazura, ne dozvolivši mu da sprovede u delo predlog za postavljanje Zorana Mirkovića na trenersku klupu Teleoptika umesto Igora Spasića.Računajući da pre toga trofejni trener nije uspeo da napravi prevrat „skidanjem“ Marka Nikolića s mesta šefa stručnog štaba Partizana, Tumbaković je time doživeo drugo snažno odbijanje od preuzimanja odgovornosti za rad sportskog sektora krajem decembra.

Kolateralna šteta sukoba u Partizanu... Zoran Mirković
Kolateralna šteta sukoba u Partizanu... Zoran Mirković

Uštede u budžetuIpak, najteži udarac doživeo je zahvaljujući predlogu da sportskom direktoru Draganu Ćiriću mesečna plata bude oko 10.000 evra, jer je odgovor Vazure bio takav da će nekadašnji as ubuduće podizati s računa svega 100.000 dinara. S ovom platom crno-beli će postići značajne uštede u budžetu, ali će ona znatno uticati na Ćirićevu motivaciju da radi sa saznanjem da je verovatno najslabije plaćen direktor u Superligi.Kurir je tokom poslednja dva dana bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt s Vazurom i Tumbakovićem.

Nešto je prošloŠKULETIĆ OSTAO ZBOG TUMBENa početku mandata nije izgledalo da će Tumbaković biti u većini slučajeva opstruisan od najbližih saradnika. Njegov prvi predlog da se zadrži Petar Škuletić, uprkos ponudi Lila od 2,5 miliona evra, prihvaćen je s ubedljivom većinom, kao i pre toga kad se razmišljalo da Dragan Ćirić postane sportski direktor kluba. Posle početnih uspeha usledio je poraz za porazom na sastancima UO i sekretarijata.

Nikolić na metiVučelić prvi kritikovaoDrugi potpredsednik kluba Milorad Vučelić, za razliku od problema Tumbakovića s Vazurom koji tinjaju u tajnosti, uputio je otvorene kritike na adresu trenera Marka Nikolića. Vučelić je zamerio treneru na javno pokazanoj želji da se Drinčiću i Lazoviću poveća plata, ali i zbog komentara u vezi s namerom kluba da sačuva okosnicu tima.Zna se ko su Markovi protivnici. Vojvodina, Čukarički, Mladost... - rekao je tada Vučelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track