Prosinečki: Dva puta pobediti Partizan, malo li je?!
Foto: Nebojsa Mandić

Dočekao

Prosinečki: Dva puta pobediti Partizan, malo li je?!

Fudbal -
Oni su u prvom poluvremenu imali više šansi i bili za nijansu bolji, a mi smo bili bolji u drugom, gde smo iz dve polukontre postigli golove i završili posao, istakao je Prosinečki.

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je posle pobede protiv Partizana (2:0) i plasmana u finale Kupa Srbije da je njegov tim odigrao jednu od boljih utakmica u poslednje vreme i zasluženo došao u priliku da se bori za trofej.

„Mislim da smo odigrali jednu od boljih utakmica i taktički i trkački. Ipak, nije mala stvar pobediti Partizan sa 2:0 na njegovom stadionu. Oni su u prvom poluvremenu imali više šansi i bili za nijansu bolji, a mi smo bili bolji u drugom, gde smo iz dve polukontre postigli golove i završili posao“, istakao je Prosinečki.

On je iskoristio priliku i da čestita Partizanu na odličnoj utakmici i ocenio da je njegov tim bio bolji.„Momci su pokazali karakter, svi odreda, starteri i oni koji su ušli sa klupe. U finišu smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, uvek ima prostora za napredak“.

Na pitanje da li će Zvezdi posao u finalu biti olakšan, jer u Novom Sadu neće igrati protiv domaće Vojvodine, nego protiv Borca, Prosinečki je rekao:

„Koliko je to dobro, u ovom trenutku ne znam, ali i Borac je kvalitetan tim, čim je izbacio Vojvodinu. Finale je jedna utakmica, sve je moguće, ali mi ćemo se dobro spremiti i sigurno je da ćemo biti favoriti“, zaključio je Prosinečki.

Trener Partizana Avram Grant čestitao je Zvezdi na prolasku u finale i rekao da je u revanšu došao do izražaja efekat prve utakmice.

„U prvom poluvremenu smo igrali dobro, baš onako kako smo planirali, stvarali šanse, ali nažalost opet smo promašivali. U nastavku smo više otišli napred, što su Zvezdini igrači dva puta znali da kazne“, konstatovao je Grant.

On je rekao da ga nije iznenadila formacija crveno-belih sa pojačanim veznim redom.

„To je bila jedna od opcija za koju smo se pripremali. Znali smo da će oni pokušati da drže loptu i prete iz kontranapada“.

Izraelski stručnjak je dodao da ga ne opterećuju zvižduci sa tribina i skandiranje navijača bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću.

„Ne može uvek da se pobeđuje, ciljevi nam ostaju isti. Blizu smo titule i ono što je važno - igra nam je svakog dana bolja. Što se tiče mog prethodnika, logično je da ljudi cene njegov rad, jer je ostvario odlične rezultate“, zaključio je Grant.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track