ORLOVI NA NOVOM POČETKU: Idu u Poljsku i Estoniju, a misle na Rusiju
Foto: Dado Đilas

reprezentacija na okupu

ORLOVI NA NOVOM POČETKU: Idu u Poljsku i Estoniju, a misle na Rusiju

Fudbal -
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović izjavio je da su predstojeći prijateljski mečevi protiv Poljske i Estonije dobra prilika da ekipa na pravi način započne pripreme za start kvalifikacija za Mundijal u Rusiji.

"Pred nama su dve dobre provere, a sve u želji da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje u septembru kada počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. U ovom trenutku imamo dosta kadrovskih problema, pre svega zbog povreda, ali bez obzira na to ove dve utakmice moramo da odradimo na pravi način", rekao je Ivanović u Staroj Pazovi na početku priprema.

On je primetio da ima dosta promena u timu, a da je vremena za uigravanje malo.

"To je problem već uobičajen za reprezentaciju, važno je da se povređeni oporave, a novi igrači što pre uklope. Motiva imamo, Poljaci su veoma ozbiljna selekcija i sigurno da će nam ovaj test biti od ogromnog značaja. Zbog situacije u kojoj se nalazimo za nas više nema prijateljskih utakmica, praktično nama kvalifikacije počinju već od meča sa Poljskom i takav ćemo imati pristup".

I Aleksandar Mitrović smatra da Srbija nema više prava na grešku.

"Mečevi sa Poljskom i Estonijom predstavljaju početak novog ciklusa. Oba rivala zaslužuju respekt, Poljaci pogotovo. Radi se o veoma jakoj selekciji koja ima nekoliko pojedinaca koji nastupaju u najačim evropskim ligama. Videćemo gde se nalazimo u ovom trenutku, jer su iza nas turbulentne kvalifikacije za EP, raznorazni problemi koji su nas pratili, a koje želimo da ostavimo iza sebe", istakao je Mitrović.

On je juče postigao gol za Njukasl u derbiju protiv Sanderlenda 1:1, ali i morao pre kraja da napusti teren zbog povrede.

"Dobio sam jak udarac u bradu, izgubio sam svest na trenutak, ali sada se dobro osećem i nadam se da ću biti spreman za meč sa Poljskom. Očekivanja su velika, želimo već sada da pokažemo kako znamo šta nas očekuje u septembru, a svi želimo isto, plasman na Svetsko prvenstvo", poručio je Mitrović.

Srbija gostuje Poljskoj u Poznanju 23. marta, a šest dana kasnije na programu je duel protiv Estonije u Talinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track