Englezi slavili, Nemci plakali!

Kurir na finalu Lige šampiona

Englezi slavili, Nemci plakali!

Fudbal -
Reporter našeg lista svedok histerije navijača Čelsija i tuge fanova Bajerna u Minhenu

Ludnica na ulicama Minhena.Nekadašnja Alijenc arena, koja sada nosi naziv Fuzbal arena Minhen, bila je mesto spektakla kakav može da bude jedino finale Lige šampiona. Desetine hiljada navijača Bajerna i Čelsija slavilo je širom ulica Minhena, takvo raspoloženje prenelo se i na sam stadion, a posle meča samo su Englezi nastavili sa slavljem, dok su pristalice nemačke ekipe tugovale i plakale. Dugo posle meča sedeli su nemo na trotoarima i u neverici žalili za propuštenom šansom, koja će im se teško ponovo ukazati.

Atmosfera u gradu bila je fenomenalna, reka ljudi obučenih u plavo i crveno preplavila je grad, u metrou su se mešali engleski, nemački, španski, italijanski... Svako je pevao svoju pesmu, bez ikakve želje da stvara probleme, pa ni policajci nisu imali previše posla.

Ulaznice za ovogodišnje finale Lige šampiona koštale su od 70 do 360 evra, a rasprodate su nekoliko meseci pre subotnjeg spektakla, pa je u Minhenu cvetalo crno tržište. Navijači, mahom londonskog tima, nisu štedeli novac da dođu do dragocenog parčeta papira. Zbog toga su tapkaroši ulaznice prodavali po neverovatnih 2.000 evra, a posle meča ispred stadiona mogli su se videti kolekcionari, koji su iskorišćene ulaznice plaćali i do 30-40 evra.

NE MOŽE BEZ SRBA

Skakali po policijskim kolimaNavijači Čelsija i Bajerna nisu se sukobljavali, moglo se čak videti kako piju zajedno. U jednom trenutku među pristalice engleskog tima banuo je policijski auto, ali pripadnici organa reda zažalili su zbog toga. Nekoliko čelsijevaca popelo se na krov automobila i skakalo po njemu, i policajci su uključili sirenu, što nije uplašilo Engleze, koji su s kola sišli tek posle nekoliko minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track