Nemački mediji: Jogi, prestani da se kockaš

Kiker i Bild besne na Leva

Nemački mediji: Jogi, prestani da se kockaš

Fudbal -
Nsmo pobedili u velikoj utakmici i opet ostajemo bez titule. I opet ne možemo sa Italijanima, kaže se u komentaru Bilda

Nemački mediji grme na fudbalere i selektora Joakima Leva posle poraza od Italije (1:2) u polufinalu prvenstva Evrope, jer kako kažu ni posle 16 godina koliko je prošlo od poslednjeg trijumfa Nemaca na velikom takmičenju nisu uspeli da dobiju veliku utakmici.

U komentaru Bilda, koji se nekoliko sati pre meča poigrao i objavio formaciju Italijana, odnosno raspored sedenja u avionu za let kući, se konstatuje.

"Aut smo! Jogi, gde su ti sad tvoje zlatne ruke? Opet nismo pobedili u velikoj utakmici i opet ostajemo bez titule. I opet ne možemo sa Italijanima. Naša serija od 15 uzastopnih pobeda u takmičarskim mečevima je okončana na gorak način. Lev se opet kockao i promenio je kao protiv Grčke tri igrača, ali mu sada to nije upalilo. Gomez i Podolski su se pokazali kao promašaj, a ulazak Klosea i Rojsa je bio kasno. Ozil je do meča sa Italijom bio poput tornada, a delovao je protiv Azura kao povetarac. Švajnštajger je daleko od prave forme. Kad je važno, on igra slabo. Šta reći nego šteta", zaključuju u Bildu.

Kiker optužuje igrače da su bili u strahu od Italije, a o sudiji Lanoju kažu:

"Sudija je bio arogantan, bez preke potrebe je zakomplikovao neke stvari, a dosta dosuđenih slobodnih udaraca nije zapravo postojalo".

U odgovoru na kritike Lev je kazao.

"Nema razloga sada da uzmemo i počnemo baš sve da preisputujemo. Bili smo najmlađa ekipa na šampionatu, pobedili smo na sve tri utakmice u grupi. Ekipa mora da "svari" ovaj poraz i da nastavi da se razvija", kazao je Lev dan nakon eliminacije.

Lev je pre četiri godine na EP sa Nemačkom doživeo poraz u finalu od Španije, a od istog rivala "panceri" su izgubili 2010. u polufinalu Svetskog prvenstva.

"Promovisali smo nekoliko sjajnih mladih igrača kao što su Marko Rojs i Mario Gece. Neće biti "čistke". Znam da su svi razočarani, ali moramo sada da postavimo nove ciljeve", zaključio je Lev.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Volfgang Nirsbah rekao je da je Lev odradio dobar posao na EP.

"Put koji je pred ovom ekipom je dugačak, ali je evidentno da se radi o mladim i talentovanim igračima", istakao je prvi čovek nemačkog fudbala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track