Nadal: Nema tragedije, izgubio sam samo teniski meč
Foto: REUTERS

Drugi teniser sveta završio učešće na Vimbldonu

Nadal: Nema tragedije, izgubio sam samo teniski meč

Tenis -
Igrao sam neverovatno na šljaci ove sezone, a onda sam došao ovde malo umoran od svega, rekao je Nadal

Španac Rafael Nadal rekao je posle poraza od 100. tenisera sveta, Čeha Lukasa Rusola da nije tragedija što je ispao u drugom kolu Vimbldona.

"To je sport, pobediš pa izgubiš. Posladnja četiri meseca su bila fantastična za mene, verovatno najbolja četiri meseca u karijeri. Igrao sam neverovatno na šljaci ove sezone, a onda sam došao ovde malo umoran od svega", rekao je Nadal posle poraza od 100. tenisera na svetskoj rang listi.

Nadal je istakao da je protivnik bio inspirisan i da je peti set odigrao više nego neverovatno.

"Rusol je u petom setu igrao više nego neverovatno. Ja sam igrao dobro u četvrtom, odnosno mislim da sam igrao dobro u četvrtom setu. Mala pauza mi nije pomogla. Igrao sam protiv inspirisanog protivnika i izbačen sam. To je sve, nije nikakva tragedija, već samo teniski meč", kazao je Španac, koji je drugi teniser sveta i dvostruki pobednik Vimbldona.

Rusol je trijumf nad Nadalom uporedio s pobedom nekog prosečnog češkog fudbalskog kluba nad španskim Real Madridom.

"Ja nisam samo iznenađen, ovo je čudo. Ovo je kao da neki prosečan tim iz Češke pobedi Real Madrid u fudbalu. Bio sam baš iznenađen. Možda jednom u svom životu čovek može ovako da odigra protiv Nadala na centralnom terenu u Vimbldonu, nije lako, nikada nisam očekivao da će se nešto ovako dogoditi", rekao je Rosol.

Rusol, koji do sada u karijeri nije osvojio nijedan ATP turnir, u trećem kolu Vimbldona igraće protiv 27. nosioca, Nemca Filipa Kolšrajbera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track