OTKRIVAMO! Severni Irac pomogao srpskom arbitru: Učio sam Mažića da sudi!
Foto: AP

POMGO GA PRATI

OTKRIVAMO! Severni Irac pomogao srpskom arbitru: Učio sam Mažića da sudi!

Fudbal -

Bivši sudija Alan Snodi pomno pratio karijeru i savetima usmerio Srbina, koji je delio pravdu u finalu Lige šampiona.

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić postigao je neverovatan napredak u internacionalnoj karijeri slušajući, između ostalog, i savete svog mentora Alana Snodija.

Reč je o bivšem arbitru iz Severne Irske, koji je sudio na mundijalima u Meksiku 1986. i u Italiji 1990. godine, a saradnju s Mažićem počeo je 2010. godine. - Milorad se oduvek šalio sa mnom da će mi jednom, kad dođe do finala, poslati pozivnicu za taj meč - pričao je Snodi za BBC.

Milorad Mačić u razgovoru sa Lukom Modrićem
Milorad Mačić u razgovoru sa Lukom Modrićemfoto: AP

Srbin je na kraju održao reč, Snodi je sinoć gledao finale Lige šampiona Liverpul - Real Madrid i svog štićenika kako deli pravdu. - Njegove reči su se na kraju ovog dugog putovanja obistinile. Pratio sam Milorada izbliza nekoliko godina. Gledao sam njegove utakmice, snimke, kratke inserte i davao mu najbolje moguće savete.

Poslovni odnos se u međuvremenu pretvorio u prijateljstvo mladog arbitra iz Vrbasa i sudijskog penzionera iz Keridafa. - Ostali smo u kontaktu. Uvek bismo diskutovali o njegovom suđenju posle svake utakmice dok se razvijao. On je uvek neverovatno fizički spreman, poklanja pažnju i najmanjim detaljima. Nikad nije zadovoljan, čak i kad bi morao da bude. Želi naporan rad i sluša savete. Išao je korak po korak i kad je postao evropski krem, on je nastavio da se usavršava i dalje napreduje - zaključio je Snodi.

Tako je najbolje Kad odsvira kraj, neka ga niko ne pominje Iako su se šalili na račun Mažićevog učešća u finalu Lige šampiona, Snodi otkriva kad je osetio pravi momenat da se snovi pretvore u stvarnost. - Kad ga nisu odredili da sudi polufinala Lige šampiona, pomislio sam da je možda došla najbolja prilika. Imam samo jednu želju. Kad svirne kraj meča, da niko više ne priča o sudiji - rekao je simpatični Severni Irac.

Alan Snodi Rođen: 29. mart 1955, Belfast FIFA sudija od 1980. godine Sudio: Maroko - Portugal 3:1, 1986. na SP u Meksiku Kolumbija - Nemačka 1:1, 1990. na SP u Italiji Instruktor FIFA za sudije Predsednik sudijske komisije Kipra

kurir.rs / Dejan Petković

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track