SRBIN ZASLUŽAN ZA NJEGOVU KARIJERU Radomir Antić za Kurir: Inijesta, moj sin!
Foto: Instagram

možda niste znali...

SRBIN ZASLUŽAN ZA NJEGOVU KARIJERU Radomir Antić za Kurir: Inijesta, moj sin!

Fudbal -

Srpski trener predvodeći Barselonu 2003. godine "gurnuo u vatru" Inijestu i tako postao zaslužan za razvoj legendarnog Španca

Odlazak Andreasa Inijeste iz Barselone i dalje je glavna sportska vest na planeti. S razlogom jer je legendarni Španac punoih 22 godine igrao za katalonski klub. A ključnu ulogu u razvoju jednog od najboljih fudbalera sveta imao je i srpski stručnjak Radomir Antić.

34 godine ima Inijesta 22 godine proveo u Barseloni 442 utakmice odigrao za ovaj klub 35 golova postigao za Katalonce

U razgovoru za Kurir, bivši selektor Srbije prisetio se dana kada je Inijestu "gurnuo u vatru" dok je trenirao Barselonu 2003. godine.

foto: Instagram

"Inijesta je obogotio svetski fudbal i slobodno mogu reći da je jedno fudbalsko božanstvo. Pritom, reč je o divnom čoveku, uvek skromnom, a najbolji pokazatelj toga je da su ga voleli svi navijači u Španiji bez obzira na to za koga navijaju", istakao je Antić za Kurir.

Iniesta u Barsi 1996-2001 U-18 2001-2002 B tim 2002-2018 A tim

Naš stručnjak na legendarnog španskog fudbalera gleda kao na sina, koji je definitivno u idealnom timu sastavljenom od igrača koje je trenirao.

"Bio sam u žiriju kada su Inijestu sa njegovih 12 godina proglasili za najboljeg igrača na turniru. Već tada se videlo da se radi o vanserijskom fudbaleru, a posle je sve to potvrdio kroz karijeru. Mnogo odlučujućih golova je postigao za Barselonu i špansku reprezentaciju, a sigurno onaj u finalu Svetskog prvenstva protiv Holandije mu je jedan od najvećih", istakao je Antić, koji je najzaslužniji što je Inijesta 2003. godine, po odlasku Luisa van Gala sa kormila kluba, dobio znatno veću minutažu u Barseloni.

"Ono što sam video u finalu Kupa Kralja u Madridu, pa na oproštaju na Kamp Nou, toliko poštovanja nisam video za svojih 70 godina", zaključio je Radomir Antić za Kurir.

Milan Nastić

FOTO: Instagram

U metu / Antić o našem fudbalu

Mundijal paravan za haos u Srbiji

Radomir Antić osvrnuo se i na dešavanja u srpskom fudbalu.

- Vidim da Mitrović kod Jokanovića igra odlično i to mi uliva neku nadu u našu selekciju. Ali isto tako mislim da srpski fudbal ima mnogo veće probleme i da plasmanom na Mundijal želi da se pokrije sve ono što nam se dešava loše u ovom sportu. Na našim televizijama treba svaki dan da se prikazuje finale Kupa Kralja, kao i oproštaj Inijeste, jer to su stvari koje mogu da vrate veru u naš fudbal. A kod nas se pali autobus, a da ne pričamo o suđenju i onome šta se desilo u Subotici. Cela atmosfera u našem fudbalu nije dobra i stvarno ne znam ko je spreman da se suoči sa tim - poručio je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track