BODIBILDING: Dušan Savić pobedio na IFBB Bihać open kupu
Foto: Kurir

VELIKI USPEH

BODIBILDING: Dušan Savić pobedio na IFBB Bihać open kupu

Ostali sportovi -

Višestruki državni šampion u svim federacijama bodibildingu i benč presu, drugi na Balkanu, treći u Evropi i peti u svetu Dušan Savić iz Prokuplja pobedio je na IFBB Bihać open kupu u BiH u gradu Bihać.

Savić je ujedno jedan od naših najuspešnijih reprezentativaca kako u bodibildingu, tako i u benč presu.

Saviću je ovo takmičenje u bodibildingu ujedno i završno za prvu polovinu godine.

Sledećih nekoliko meseci će se bazirati na takmičenja u benč presu, gde će paralelno sa takmičenjima raditi na masi jer planira oktobra meseca da brani titulu državnog šampiona u bodybuildingu, a i da se pojavi na kupu Balkana i Svetskom kupu.

foto: Kurir

“Imao sam iza sebe jednu jako uspešnu polusezonu i divno se osećam zbog svih tih dobrih plasmana. Takmičenje u Bihaću je bilo super organizovano, bio je veliki odziv takmičara iz cele bivše Jugoslavije, a organizatori su se potrudili i da obezbede brojne vredne nagrade za takmičare, iste večeri u sklopu istog takmičenja se održalo Državno prvenstvo BiH i međunarodni kup Bihać open koji zovu i noć šampiona. Ja sam jedinstveni sportista koji se paralelno takmiči u bodybuildingu i benč presu, ljudi kažu da je nemoguće spojiti ta dva sporta, a ja im primerom prkosim tim ubeđenjima. Takođe moram naglasiti da bez pomoći privatnika iz Topličkog regiona kao i nadležnih institucija u Topličkom regionu ne bih uspeo da pripreme sprovedem u delo i samim tim sam im puno zahvalan na njihovoj pomoći", rekao je Savić.

1. mesto Dušan Savić - Srbija 2. mesto Ismet Ićko Hodžić - BiH 3. mesto Mislav Đurin - Hrvatska

Dušan Savić, rođen 7. avgusta. 1990 u Prokuplju, je bodibilder, powerlifter, licencirani personalni trener, menadžer i političar.

Još kao dečak je počeo da se bavi sportom, prvo je trenirao karate, pa je prešao na boks, a od novembra 2008-me počinje da trenira u teretani i od tog momenta kreće njegova karijera bodibildera i powerliftera.

Trenutno iza sebe ima 32 takmičenje i 30 medalja, i to 17 zlatnih, 7 srebrnih, 6 bronzanih medalja.

kurir.rs / kurir sport

foto: kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track