PRELEP POGODAK NIKOLE ĐURĐIĆA: Srpski centarfor strelac u trijumfu Hamarbija nad Dalkurdom (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

BRAVO

PRELEP POGODAK NIKOLE ĐURĐIĆA: Srpski centarfor strelac u trijumfu Hamarbija nad Dalkurdom (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Hamarbija savladali su u gostima Dalkurd u 19. kolu šampionata Švedske sa 3-2, a drugi gol, za ponovno vođstvo, postigao je srpski fudbaler Nikola Đurđić.

U prvom poluvremenu viđena su tri gola. Gosti su poveli u 24. minutu preko Hamada, sa penala, da bi domaći tim izjednačio 12 minuta kasnije preko De Džona.

Hamarbi je ponovo došao do vođstva u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je Đurđić prelepim udarcem glavom pogodio uz asistenciju Vladimira Rodića.

Treći gol za Hamarbi postiže Barni pet minuta pre kraja, da bi De Džon postigao svoj drugi gol u prvom minutu sudijske nadoknade, za neizvesnu završnicu u kojoj su gosti izdržali i zasluženo pobedili.

Đurđić je ovim pogotkom došao do ukupno 11 golova u šampionatu, čime je prvi strelac ekipe i trenutno drugi strelac prvenstva posle Paulinja Gereira iz Hakena.

Srpski fudbaler je ovaj meč igrao sa specijalno napravljenom maskom za lice pošto je u prethodnom meču šampionata slomio nos, zbog čega je propustio meč Kupa Švedske u kojem je Hamarbi savladao Karlštad Junajted sa 3-0.

Hamarbi je ovom pobedom ostao na drugom mestu prvenstva sa samo dva boda zaostatka u odnosu na vodeći AIK. U narednom kolu, u nedelju drugog septembra, ekipa Hamarbija dočekuje Djurgarden koji je na osmom mestu.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track