ŠVAJCARAC SE VRATIO U VELIKOM STILU: Vavrinka pobedio Dimitrova i plasirao se u 2. kolo
Foto: EPA

US OPEN

ŠVAJCARAC SE VRATIO U VELIKOM STILU: Vavrinka pobedio Dimitrova i plasirao se u 2. kolo

Tenis -

Švajcarski teniser Sten Vavrinka plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedio osmog nosioca Grigora Dimitrova iz Bugarske posle tri seta, 6:3, 6:2, 7:5.

Vavrinka, 101. teniser sveta, posle dugog odsustva sa terena zbog povrede, pobedio je osmog na ATP listi za dva sata i 25 minuta.

Trostruki grend slem šampion prošle godine nije mogao da brani titulu na Ju Es openu, posle dve operacije levog kolena, a ove godine organizatori su mu poslali vajldkartu za učešće na turniru.

Vavrinka će u drugom kolu igrati protiv Francuza Igoa Ambera, koji je pobedio domaćeg tenisera Kolina Altamirana sa 6:3, 7:6, 6:3.

Italijan Paolo Lorenci pobedio je Britanca Kajla Edmunda sa 4:6, 6:4, 7:5, 6:1. Lorenci će u drugom kolu igrati protiv Argentinca Gvida Pelje, koji je bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:4, 6:4, 6:1.

Američki teniser Džon Izner plasirao se u drugo kolo pobedom protiv sunarodnika Bredlija Klana od 7:6, 6:3, 6:4. On će igrati protiv Čileanca Nikolasa Jarija, koji je bio bolji od Poljaka Petera Gojovčika posle četiri seta, 7:6, 4:6, 6:1, 7:5.

kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track