MONOTONIJA U REPRIZI POLUFINALA MUNDIJALA: Belgija preko Lukakua do tri boda protiv Švajcaraca! (VIDEO)
Foto: AP

LIGA NACIJA

MONOTONIJA U REPRIZI POLUFINALA MUNDIJALA: Belgija preko Lukakua do tri boda protiv Švajcaraca! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Engleske igrale su večeras nerešeno bez golova u derbiju drugog kola Grupe četiri Lige nacija "A".

Meč na stadionu Rujevica u Rijeci igran je bez prisustva publike zbog kazne Uefa. Susret u kom je obema ekipa bila potrebna pobeda nije doneo mnogo uzbudjenja.

Bliži golu bili su Englezi koji su dvaput pogadjali okvir gola, ali vicešampioni sveta su ipak uspeli da sačuvaju mrežu i tako izbegnu poraz.

Ovim remijem oba tima su došla do prvih bodova u Ligi nacija, pa su sada na deobi drugog mesta, dok je Španija prva sa šest.

U Grupi dva Belgija je kao domaćin pobedila Švajcarsku sa 2:1.

Domaćin je poveo pogotkom Romelua Lukakua u 59. minutu, da bi Švajcarska preko Marija Gavranovića u 76. izjednačila na 1:1.

Pobedu Belgiji je 84. minutu svojim drugim golom doneo Lukaku.

Belgija je prva na tabeli Grupe dva sa šest bodova, tri više od Švajcarske, a šest više od Islanda.

Austrija je u Ligi nacija B sa 1:0 pobedila Severnu Irsku golom Marka Arnautovića u 71. minutu i tako došla do prvih bodova, te je sada druga na tabeli s tri boda manje od prvoplasirane Bosne i Hercegovine.

U Ligi nacija C Finska je sa 1:0 pobedila Estoniju, a istim rezultatom je Grčka slavila protiv Madjarske, dok je u najlošijem rangu takmičenja Belorusija sa 1:0 slavila protiv Luksemburga, a Moldavija je sa 2:0 trijumfovala protiv San Marina.

Kurir sport/beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track