ISKRENO! Filip Stojković: Drago mi je zbog kuma Mitra, a žao zbog poraza Crne Gore!
Foto: Privatna Arhiva

intervju

ISKRENO! Filip Stojković: Drago mi je zbog kuma Mitra, a žao zbog poraza Crne Gore!

Fudbal -

Desni bek "hrabrih sokolova" uprkos porazu svoje reprezentacije srećan što je Aleksandar Mitrović obeležio utakmicu u Podgorici

Krivo mi je što je Crna Gora izgubila od Srbije, opet, drago mi je što je utakmicu obeležio moj kum Aleksandar Mitrović, rekao je Kuriru Filip Stojković, desni bek "hrabrih sokolova".

Srbija je u bratskoj atmosferi na stadionu u Podgorici bila bolja od Crne Gore i slavila s rezultatom 2:0 u Ligi nacija, golovima napadača Fulama Aleksandra Mitrovića.

Kako ti je bilo igrati za Crnu Goru protiv Srbije, s obzirom da si prošao sve selekcije zemlje u kojoj si rođen?

- Nije mi bilo svejedno! Neobično. Čudan je osećaj... Opet, trudio sam se da svoj posao odradim profesionalno. Prošao sam sve kategorije u Srbiji, a sada sam igrao protiv igrača koje znam još od detinjstva - počeo je razgovor za Kurir Filip Žule Stojković.

foto: Starsport©

Možeš li nešto reći oko penala i tvog duela sa kolegom iz Crvene zvezde Milanom Rodićem?

- Nisam imao dobru komunikaciju sa Marušićem i Simićem, što je Rodić iskoristio. Ušao je ispred, ja sam ga malo povukao, a on se malo bacio napred. Sudija je svirao penal. Ne vredi sad da komentarišem. Mogao je i da ga ne dosudi. Ali, dobro...

Da li ti je žao što je Crna Gora izgubila?

- Naravno. Opet, drago mi je zbog kuma Aleksandra Mitrovića. Obeležio je prvu utakmicu Srbije i Crne Gore. Ceo stadion mu je aplaudirao kada je izlazio. To sve govori.

foto: Privatna Arhiva

Koliko traje vaše kumstvo?

- Upoznali smo se u reprezentaciji Srbije, kada sam ja imao 17, a on 16 godina. Otada smo cimeri i nerazdvojni. Fenomenalno drugarstvo krunisaćemo kumstvom. Imamo dogovor da će onaj ko se bude prvi oženio uzeti onog drugog za kuma. Iako ima dvoje dece, još se nije oženio (smeh). Čini mi se da ću ja prvi.

Jeste li pričali pre utakmice?

- Izašli smo u grad. Znao sam da će atmosfera biti na nivou, a kada me je Mitar pitao šta da očekuje na stadionu, rekao sam mu: bratski prijem! Tako je i bilo - zaključio je Stojković.

Za mesec dana u Beogradu

Hoćemo da se revanširamo "orlovima"

Može li Crna Gore posle kiksa protiv Srbije da se nada prvom mestu? - Imamo još tri utakmice, devet bodova su u igri. Moguće su razne kombinacije. U nedelju treba da dobijemo u Litvaniji, a onda sledećeg meseca da se pokušamo revanširati Srbiji u Beogradu. Mnogo toga će rešiti i duel Srbije i Rumunije.

Odluka Tumbakovića

Izašao zbog kartona

Zašto nisi igrao drugo poluvreme? - Selektor Ljubiša Tumbaković želeo je da proba neke druge kombinacije, a i nije hteo da rizikuje previše, jer sam imao žuti karton. To je jedini razlog mog izlaska.

6 godina igrao za mlade selekcije Srbije 2 godine nosi dres "hrabrih sokolova" 11 utakmica odigrao za Crnu Goru

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track