ŠTIP SE POKLONIO DRUGOJ ZVEZDINOJ ZVEZDI: Dragoslav Šekularac je u rodnom mestu za života dobio spomenik (VIDEO)
Foto: FK Crvena Zvezda

ODLAZAK LEGENDE

ŠTIP SE POKLONIO DRUGOJ ZVEZDINOJ ZVEZDI: Dragoslav Šekularac je u rodnom mestu za života dobio spomenik (VIDEO)

Fudbal -

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragoslav Šekularac za života je dobio statuu u rodnom Štipu, a tada je i u tu čast odigrana utakmica između veterana Bregalnice i Crvene zvezde.

Veliki broj Šekularčevih prijatelja, među kojima i mnogo nekadašnjih Zvezdinih fudbalera, okupilo se kako bi ulepšali veliku svetkovinu priređenu u čast druge Zvezdine zvezde.

foto: FK Crvena Zvezda

Prisutni su bili Jovan Aćimović, Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Zdravko Borovnica, Dragi Kanatlarovski, Boško i Milko Đurovski, Ilija Najdoski, Trifun Mihajlović, Mitko Stojkovski, Kiril Dojčinovski...

foto: FK Crvena Zvezda

"Nisam veliki govornik jer su mi pametnije bile noge. Moram da se zahvalim gradonačelniku Štipa, kao i svim Štipljanima jer su dozvolili da mi se napravi spomenik. Hvala i Žarku Kaluđeroviću kao i Zvezdinim veteranima koji su došli da mi uveličaju ovu proslavu", rekao je tada Šekularac.

Šekularac je jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala i Crvene zvezde, za koju je debitovao 1955. godine i za 11 godina odigrao 375 utakmica i postigao 119 golova.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track