ŠKOLU JE MRZEO, A LOPTU OBOŽAVAO! Legendarnog Šekija otac je tukao zbog fudbala, a on ga je kaznio tako što je morao da plaća kartu kako bi gledao sina na utakmicama (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ODLAZAK LEGENDE

ŠKOLU JE MRZEO, A LOPTU OBOŽAVAO! Legendarnog Šekija otac je tukao zbog fudbala, a on ga je kaznio tako što je morao da plaća kartu kako bi gledao sina na utakmicama (VIDEO)

Fudbal -

Druga Zvezdina zvezda, Šeki, legenda, majstor u kopačkama, virtouz... Čovek koji je bio simbol jednog vremena, fudbaler čije će se ime i prezime uvek izgovarati sa poštovanjem i divljenjem.

„Kralj driblinga“, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobednik, četvrta u svetu i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova.

Šeki ima, što je posebno voleo da apostrofira, pozitivan bilans u derbijima s Partizanom, u utakmicama koje je smatrao najvažnijim u karijeri. Često je znao da istakne koliko su mu na početku karijere značili saveti legendarnog Rajka Mitića, kakav je osećaj postići pobedonosni gol u večitom derbiju sa nepunih 18 godina, kako se nosio sa slavom...

foto: FK Crvena Zvezda

Kroz Crvenu zvezdu je prošlo više hiljada vrhunskih sportista i svaki od njih je svojim primerom na terenu i van njega doprineo da sa ponosom milionska armija navijača izgovara ime svakoga od njih.

Uvek se borio za istinu i pravdu, o posledicama nije razmišljao, bio je vrlo temperamentan, reagovao je srcem, a ne razumom.

foto: FK Crvena Zvezda

Preuzeo je prvi tim Crvene zvezde kao trener u drugoj polovini sezone 1988/89. Već u sledećoj (1989/90) osvojio je duplu krunu sa velikih devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dinamo iz Zagreba (tada su se za pobedu dobijala dva boda). Ipak, Šeki za fudbal znači više od brojki i statističkih podataka, živeo je fudbal na sebi svojstven način.

foto: FK Crvena Zvezda

Otac plaćao kartu da bi gledao sina

Popularni Šeki je jednom prilikom otkrio koliko je mrzeo školu i da je zbog toga imao ozbiljnih problema za ocem.

"Školu sam mrzeo. Igrao sam fudbal po školama u Beogradu. Pošto me je tata tukao i zabranjivao mi da igram fudbal, kada sam postao igrač rekao sam mu: 'Hoćeš da gledaš Šekularca? Sad idi kupi kartu'. I celog života je kupovao kartu da bi mene gledao. Danas mi je krivo što sam bio tako grub... Bio mu je hobi da me pljuje i psuje sa tribina, pa je malo nedostajalo da jednom prilikom dobije batine. Morao je da izvadi legitimaciju kako bi dokazao da je Šekularčev tata", ispričao je legenadrni fudbaler crveno-belih.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track