LACIO POSLE TRILERA PROTIV INTERA U POLUFINALU: Milinković-Savić napravio glupost u 124. minutu, pa ga Albanac spasao u penal seriji (VIDEO)
Foto: AP

KUP ITALIJE

LACIO POSLE TRILERA PROTIV INTERA U POLUFINALU: Milinković-Savić napravio glupost u 124. minutu, pa ga Albanac spasao u penal seriji (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Lacija poslednji su polufinalisti Kupa Italije posle večerašnje pobede nad Interom u Milanu posle penala - 4:3 (1:1, 0:0).

Srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić je mogao da bude tragičar Lacija, jer je u 124. minutu skrivio jedanaesterac, iz kog je domaćin došao do izjednačenja, ali ga je u penal seriji spasao albanski golman Tomas Strakoša, jer je sa dve odbrane obezbedio Rimljanima prolaz dalje.

Lacio je bio daleko bolji rival na stadionu "Đuzepe Meaca", a što pitanje pobednika nije rešio za 90 minuta "kriv" je golman Intera Handanović, koji je sjajno branio.

Igrači Simonea Inzagija su se ispromašivali u regularnom delu meča, a najbolji strelac Lacija Imobile doneo je trijumf svom timu u 108. minutu posle dva dupla pasa razmenjena sa Kaisedom.

U 116. minutu sudija Abiso je pokazao direktan crveni karton igraču Intera Asamoi zbog žestokog starta, ali je posle konsultacija sa VAR-om preinačio odluku i pokazao mu samo žuti.

U 125. minutu izjednačio je Ikardi iz penala pošto je prethodno prekršaj napravio Milinković-Savić. Abiso je prvo faul "izvukao" van kaznenog prostora, ali mu je iz VAR sobe javljeno da je treba da pokaže na belu tačku, što je on i učinio.

Odmah zatim zbog protesta isključen je gostujući fudbaler Radu.

U penal seriji Strakoša je odbranio dva šuta sa bele tačke, Martinezu u drugoj i Najngolanu u petoj seriji, dok je njegov kolega iz Intera Handanović zaustavio samo udarac Durmisija, pa su dalje prošli nebeskoplavi.

Lacio će se za plasman u finale boriti sa Milanom, dok drugi polufinalni par čine Fiorentina i Atalanta (27. februar i 4. april).

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track