KOKEZA PREDSEDNIK FSS DO 2023. GODINE: A reprezentacija je prioritet! Gradimo Nacionalni stadion i želimo organizaciju velikog takmičenja (FOTO)
Foto: Starsport©

KOKEZA PREDSEDNIK FSS DO 2023. GODINE: A reprezentacija je prioritet! Gradimo Nacionalni stadion i želimo organizaciju velikog takmičenja (FOTO)

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas da je A reprezentacija prioritet i da bez njenih dobrih rezultata nema daljeg razvitka tog sporta.

"Da bi se srpski fudbal i dalje razvijao neophodno je da ostvarujemo rezultate u kontinuitetu i zbog toga će reprezentacija imati najbolje uslove da ode na Evropsko prvenstvo 2020. godine. To je tim u koji polažemo velike nade u predstojećim kvalifikacijama", rekao je Kokeza na sednici Supštine FSS-a u Staroj Pazovi, na kojoj je reizabran za predsednika.

foto: Starsport©

Kokeza se zahvalio na poverenju.

Plasman na Svetsko prvenstvo koje je prošlog leta održano u Rusiji vidi kao veoma važno posle propuštene prilike na prethodna tri velika takmičenja.

Pohvalio je mladu reprezentaciju koja se plasirala na Evropsko prvenstvo, uz reči da je to "možda jedna od najtalentovanijih generacija u novijoj istoriji".

"Napravljen je veliki iskorak na svim nivoima, što nam daje veru u budućnost", naveo je Kokeza.

foto: Starsport©

Uskoro će početi izgradnja Nacionalnog stadiona.

"Bolje sutra srpskog fudbala je nezamislivo bez adekvatne infrastrukture. Svakodnevno se radi na Nacionalnom stadionu i uskoro ćemo krenuti u izgradnju. Otvorićemo jedan od najlepših i najmodernijih stadiona u ovom delu Evrope", rekao je Kokeza.

On je istakao da želi da reprezentacija igra širom Srbije i da se tako razvijaju nekadašnji fudbalski centri, a da je za to potrebna rekonstrukcija i izgradnja novih stadiona.

1 / 5 Foto: Starsport©

Po njegovim rečima, bilo bi veoma dobro da Srbija zajedno sa Grčkom, Bugarskom i Rumunijom dobije organizaciju velikog takmičenja.

"To bi donelo korist ne samo srpskom fudbalu, već i celoj državi, to bi podiglo privredu zemlje i uspostavilo novu radnu snagu. Benefiti su veliki i sa velikim entuzijazmom prilazimo tom poslu", naveo je prvi čovek FSS-a.

Govorio je i o dobroj saradnji sa UEFA i FIFA, sa kojima se zajedno radi na realizaciji nekoliko projekata.

Kokeza je reizabran za predsednika FSS-a na novi četvorogodišnji mandat.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track