SKANDALOZNA ODLUKA UEFA O UTAKMICI U LAVOVU: Vređanje Srbije i "orlova" od strane navijača Ukrajine nije vredno kažnjavanja
Foto: Printskrin

Sramota

SKANDALOZNA ODLUKA UEFA O UTAKMICI U LAVOVU: Vređanje Srbije i "orlova" od strane navijača Ukrajine nije vredno kažnjavanja

Fudbal -

Nedoslednost UEFA opet je na delu.

Ako je verovati izvorima poznatog ukrajinskog novinara Igora Ciganika, Fudbalski savez Ukrajine proćiće samo sa manjom novčanom kaznom zbog paljenja pirotehnike na utakmici njhovog nacionalnog tima i selekcije Srbije na stadionu "Lavov Arena".

foto: Printskrin

- Naš savez će biti simbolično kažnjen samo zbog upotrebe pirotehnike. Organizacija FARE, koja se bori protiv rasizma i ksenofobije na fudbalskim stadionima, izvestila je UEFA da nije bilo incidenata, niti isticanja transparenata sa lošim porukama - objavio je Ciganik u svojoj emisiji.

Da podsetimo, prema izveštajima srpskih novinara koji su bili na licu mesta, ukrajinski navijači su izviždali himnu Srbije, a zatim su tokom utakmice skandirali u nekoliko navrata "Ruska kurva" i "Srbe na vrbe".

UEFA je 2013. godine suspendovala stadion u Lavovu na dve godine zbog veličanja nacizma od strane navijača Ukrajine na utakmici protiv San Marina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track